לא יודעים כמה כוסות יש ב- 300 גרם קמח וכמה נוזלים יש בכוס, בכפית או בכף?
קמח לבן
סוכר חום כהה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
100 גרם = 7 כפות (1/2 כוס פחות 1 כף ו-1 כפית)
מלח רגיל
1 כף מלח = 18 גרם
1 כפית = 6 גרם
100 גרם = 1/3 כוס
שקדים ואגוזים
קצוצים: 1 כוס = 100 גרם
טחונים: 1 כוס = 85 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
מידות של נוזלים:
1/2 כפית = 2.5 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
1 כוס = 240 מ"ל
דבש/סילאן
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 21 גרם
1 כפית = 7 גרם
100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות
חמאה
1 כוס = 226 גרם
חמאה רכה:
להלן מורה נבוכים לאופה המתחיל.
בדף זה קיבצתי עבורכם מהרשת ערכים ומספרים אשר יועילו לכם מאוד בעבודה במטבח.
בהמשך יופיעו כמה טיפים נחמדים לחיים קלים יותר. במטבח, כמובן שבמטבח :-)
נתחיל עם החומרים היבשים:
קמח לבן
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
100 גרם = כ-3/4 כוס
המידות הנ"ל מתאימות גם לקקאו, אבקת סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה וכו'..
כדי להפוך קמח רגיל לקמח תופח יש להוסיף לכל כוס קמח רגיל כפית אחת של אבקת אפיה.
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 7.8 גרם
1 כפית = 2.6 גרם
100 גרם = 3/4 כוס ועוד 1 כף
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12.5 גרם
1 כפית = 4 גרם
100 גרם = 8 כפות
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
100 גרם = 7 כפות (1/2 כוס פחות 1 כף ו-1 כפית)
מלח רגיל
1 כף מלח = 18 גרם
1 כפית = 6 גרם
100 גרם = 1/3 כוס
שקדים ואגוזים
קצוצים: 1 כוס = 100 גרם
טחונים: 1 כוס = 85 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
מידות של נוזלים:
1/2 כפית = 2.5 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
1 כוס = 240 מ"ל
דבש/סילאן
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 21 גרם
1 כפית = 7 גרם
100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות
חמאה
1 כוס = 226 גרם
1 כף = 14 גרם
1 כפית = 4.6 גרם
100 גרם = 1/2 כוס פחות 1 כף
Butter stick ("מקל חמאה") = 113 גרם = 1/2 כוס חמאה
וכמו שהבטחתי, טיפים נחמדים למטבח:
חמאה רכה:
הרבה פעמים כתוב במתכון "חמאה רכה" .מה יעשו אנשים ספונטניים כמוני שלפתע שורה עליהם רוח האפייה?
כדלקמן: הרתיחו מים בסיר קטן עד לרתיחה. שיפכו את המים הרותחים לכיור והפכו את הסיר על חבילת החמאה. היא תדאג להתרכך מהחום והאדים תוך מס' דקות.
לחתוך פרות בקלות:
השתמשו בפורס הביצים על מנת לחתוך פרות קטנים כגון: משמש, תות, קיווי וכו'. קצר וקולע!
בצק שמרים:
להתפחה מהירה של בצק שמרים תצטרכו להשתמש במיקרוגל. מלאו כוס במים, הכניסו למיקרו והפעילו עד לרתיחת המים. הוציאו את הכוס בזהירות והכניסו במקומה את קערת הבצק. סיגרו את הדלת. האדים והלחות שבמיקרו ייסייעו בהתפחה מהירה יותר. מיותר לציין שאין צורך להפעיל את המיקרו, נכון?
מקור הטיפים: אתר "אוכל טוב"
היי-בכל ההמרות ראיתי שכוס קוקוס שווה 70 גרם ולא -100 .תודה
השבמחקהיי, בעקבות תגובתך בדקתי באתרים אחרים כגון ynet, קרין גורן, השף של ריצ׳ וכו׳ וכולם סוברים כמוני. לא התעצלתי ואף בדקתי בבית בעזרת משקל המטבח ואכן לא טעינו. כוס קוקוס שווה למאה גרם כפי שרשום.
מחקהי מיטל
השבמחקהבלוג שלך מדהים!!אהבתי מאוד
מאוד עזרת לי עם הדף של הכמויות תודה רבה רבה!!
רציתי לשאול באיזה כוס להשתמש בכל המדידות?חד פעמי?
היי מירי, תודה רבה :-)
מחקהכוונה לכוס מדידה אוניברסלית. שווה לקנות סט של כוסות מדידה על מנת להגיע לתוצאות טובות.
היי אשמח לדעת איך אני ממירה גודל ביצים יש לי מתכון עם 13 ביצים גודל m
השבמחקכמה זה בביצים גודל L?
שכחתי לרשום שהבלוג שלך מהמםםם תודה
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחק