יום חמישי, 26 באפריל 2018

דג סלמון בליווי פירה תפו״א וברוקולי

 גם אתם בבית יכולים להינות ממנת גורמה נהדרת וטעימה כל כך בפחות מ-30 דקות הכנה. 

      



להכנת הדג:

1. מייבשים היטב את נתחי הדג בנייר סופג.
2. מתחילים בהמסת 30 גרם חמאה (לכל נתח דג) ומניחים את הסלמון כשצד העור כלפי מטה. אוחזים בדג 
שלא יתכווץ בטיגון ומבשלים 3 דקות. הופכים לצידו השני, ממליחים ומפלפליםממשיכים לטגן 3 דקות נוספות כשכל הזמן ״משקים״ את הדג בחמאה החומה והאגוזית שנוצרה במחבת.
מוציאים ומגישים מיד.

להכנת הפירה: (3 מנות)

1. קולפים 5 תפוחי אדמה וחותכים לקוביות קטנות.
2. מעבירים לסיר וממלאים במים עד שהקוביות מכוסות + 3-4 ס״מ נוספים, ממליחים ומרתיחים. כשהמים רותחים מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהתפו״א רך ומוכן למעיכה. מסננים. (ניתן לשמור כרבע כוס ממי הבישול להמשך)
3.  מועכים היטב את הפירה ומוסיפים:
-70 גרם חמאה
-1/4 כוס נוזל חם (ניתן לחמם במיקרו) כגון: חלב/שמנת מתוקה/שמנת לבישול/ או המים החמים ששמרנו
-מלח לפי הטעם.
מערבבים ומתקנים תיבול. (לגימור חלק וקטיפתי מעבירים את הפירה דרך מסננת צפופה)

להכנת הברוקולי:

1. משרים את הברוקולי כ-15 דקות במי מלח וחומץ.
2. מסננים, שוטפים היטב ומעבירים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 6-7 דקות ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק והרעננות.
מסננים, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומחממים קלות לפני ההגשה..

סלט הקינואה:

1. שופכים כוס קינואה (שטופה קלות) לסיר וממלאים במים שיכסו את הקינואה בכ-2 ס״מ. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה..
2. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאיידים והקינואה רכה ומוכנה. אם המים התאיידו והקינואה אינה מוכנה מוסיפים מעט מים רותחים עד לבישולה המלא. מעבירים לקערה ומקררים היטב. (אני מכניסה למקפיא לכמה דקות)
3. קוצצים היטב
1/2 1 חבילות פטרוזיליה
2 יחידות בצל ירוק
1/4 חבילת כוסברה (לא חובה)
3. מוסיפים לקינואה הקרה את הירק הקצוץ ומוסיפים:
1/2 כוס חמוציות (או יותר- לפי הטעם)
1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים/ חמנייה/ שקדים פרוסים
4. מכינים את הרוטב. מערבבים בקערה או צנצנת
מיץ מלימון אחד שלם
מיץ  מחצי תפוז גדול
שמן זית לפי הטעם
1-2 כפות סילאן טבעי
מלח ופלפל שחור
טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים על הסלט ומערבבים.



       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...