יום שלישי, 18 ביולי 2017

עוגת תפוחים שבדית

עוגת תפוחים שבדית, חמאתית וקינמונית. פשוט מושלמת! 
את העוגה אפיתי עם מניפת פרוסות תפוחים למעלה (בנוסף לתפוחים שכבר יש בה) ובסיום האפייה יצקתי מעל עוד קצת סירופ חמאה, קינמון וסוכר שבישלתי בקלחת. כי אם כבר חמאה, אז עד הסוף😉


      


תבנית קפיצית קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה.

1. קולפים 3 תפוחי עץ. שני תפוחים חותכים לריבועים קטנים ומהתפוח השלישי חותכים רבעים וכל רבע פורסים לפרוסות דקות.
2. מערבבים בקערה:
250 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
150 גרם סוכר
3. בקערה נוספת מערבבים:
150 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
קורט מלח
4. מוסיפים את התפוחים החתוכים (למעט הפרוסות) לקערת היבשים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הנוזלים לקערה ומערבבים עד לאיחוד. כן, הבלילה סמיכה מאוד. 
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים מעל הבלילה בצורת מניפה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות  ואופים במשך 40-45 דקות.
  
לציפוי:
במחבת/קלחת קטנה ממסים על אש נמוכה:
30 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
מבשלים עד שהסוכר נמס כ-5 דקות.
יוצקים על העוגה החמה ונעזרים בגב כפית על מנת שהסירופ יגיע לכל הכיוונים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...