יום רביעי, 5 ביולי 2017

רולדה מלוחה במילוי גבינה בולגרית ונענע

רולדה משגעת עשויה בסגנון של בצק רבוך עם עשבי תיבול ושום, אפויה בתנור. במילוי ריבועי גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן, עגבניות מיובשות ונענע יבשה. בחיי שזה אחד הדברים הטעימים שהכנתי!
       

1. בסיר בינוני ממסים 50 גרם חמאה.
מוסיפים 3 שיני שום כתושות ומטגנים כדקה.
מוסיפים 50 גרם קמח ומערבבים נמרצות.
2. לאחר שנוצר גוש בצק רך מוסיפים:
300 מ״ל חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מביאים לרתיחה ומערבבים כל הזמן עד שנוצרת רביכה חלקה וסמיכה.
3. מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים:
50 גרם פתיתי פרמז׳ן
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה היטב
3 חלמונים L בהדרגה. (מוסיפים אחד ומערבבים עד הטמעה וכך מוסיפים את שאר החלמונים)
4. מקציפים 3 חלבונים לקצף לבן ורך מאוד, כ-2 דקות.
מקפלים את הקצף לבלילה ב-2 פעימות.
5. יוצקים לתבנית מלבנית 30*25 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-15 דקות.
מצננים היטב, הופכים על משטח עם נייר אפייה ומשטחים מעט את הרולדה עם כפות הידיים.

       

6. למילוי:
חצי קוביה גבינה בולגרית 16% פיראוס (120 גרם)
2 כפות גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני- פיראוס (לא לוותר, מומלץ!)
חופן עגבניות מיובשות קצוצות גס (או זיתים למי שמעדיף)
חופן עלי נענע מיובשים
7. הכנה:
מורחים על הרולדה מגבינת השמנת, מפזרים קוביות קטנטנות של גבינה בולגרית, עגבניות מיובשות ונענע.
מגלגלים לרולדה הדוקה תוך כדי שנעזרים בנייר האפייה.
עוטפים את הרולדה היטב עם נייר האפייה ומכניסים למקרר לצינון של כחצי שעה. פורסים וזוללים בהנאה😋
       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...