יום שני, 8 במאי 2017

עוגת קרפ טבעונית

הרבה טבעונים פונים אלי בבקשות למתכונים ללא מוצרים מן החי. לפני חג שבועות צורך זה מתגבר והחלטתי להכין עבורם משהו שונה. עוגה קרה העשוייה כולה מקרפים ובמילוי של קרם משולב במעדני סויה בין השכבות. 
יצא ממש טעים.😋
   


1. לקרפים:
מערבבים בקערה:
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
1/2 2 - 2 כוסות משקה שקדים תנובה (ראו כוכבית)
3 כפות שמן 
*מתחילים לערבב את הבלילה עם 2 כוסות משקה שקדים ובודקים את הסמיכות. הבלילה אמורה לצאת נוזלית מספיק כדי להתפשט במחבת. אם יש צורך מוסיפים עוד משקה שקדים עד לסמיכות הרצויה.
מחממים היטב מחבת נון סטיק ויוצקים בלילה בכמות של חצי מצקת. מנענעים את המחבת על מנת שהבלילה תתפשט על פני כל שטח המחבת.
ממתינים שהקרפ יעלה בועות קטנות וצפופות והופכים לצד השני (נעזרים בפלטה אך הופכים בזהירות בעזרת הידיים- כך הקרפ לא נקרע) למשך דקה נוספת.
עורמים כך ערמת קרפים וממתינים לצינון.

     


2. לקרם בין השכבות:
מערבבים היטב בקערה אחת:
2 מעדני סויה במתיקות מעודנת
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל 
מערבבים בקערה שניה:
2 מעדני סויה בטעם אפרסק
1 כף אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כפית קורנפלור
3. הרכבת העוגה:
מניחים קרפ אחד על צלחת הגשה גדולה ומורחים מילוי מאחת הקערות. מפזרים אננס חתוך או כל פרי שיש בבית. (אפרסק, קיוי, בננות, תות
מניחים 2 קרפים נוספים מעל עם קרם ביניהם אך ללא פרי. ממשיכים כך עד להשלמת העוגה. (קרפ עם מילוי ופרות ו-2 קרפים עם מילוי וללא פרות וכו׳)
מצננים היטב במקרר. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר ומזליפים מעט רוטב מייפל.     
 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...