יום חמישי, 4 במאי 2017

עוגת לימון טבעונית

כשהאורחת שבאה אלי טבעונית מתבקש להכין לה עוגה טעימה שהיא תוכל לאכול לצד הקפה. ובתור חובבת עוגות לימון ידועה (היא, וטוב גם אני😎) הכנתי לה בדיוק כזו טבעונית ומלאת טעם.
השתמשתי במשקה אורז כנוזל בעוגה ובשמן קנולה כמרכיב השומן. לא מרגישים בכלל שהיא טבעונית.


         


תבנית אינגליש קייק מתכתית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. מערבבים בקערה:
2 כוסות קמח
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
גרירת לימון מלימון שלם גדול
3. מוסיפים את הנוזלים:
100 מ״ל שמן
3/4 כוס משקה אורז קר
מיץ לימון מחצי לימון גדול
4. מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים והבלילה המתקבלת סמיכה אך חלקה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות.
מקררים לחלוטין.
6. ציפוי: (לא לוותר!) 
מערבבים:
1 שקית אבקת סוכר 
מיץ לימון מחצי לימון גדול
טורפים היטב עד לקבלת ציפוי חלק, לבן ומבריק.
מצפים את העוגה הקרה, מגררים קליפת לימון מעל ומגישים.

2 comments:

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...