יום רביעי, 18 בינואר 2017

פיצה דקה מבצק שמרים ללא התפחה

פיצה דקה עם שמרים וללא התפחה.
מהבצק הזריז הזה יוצאת פיצה דקה, קריספית ומשגעתוהכי כיף, בלי התפחותכאן ועכשיו!
במיוחד לספונטניים שבינינו.
כאן הכנתי פיצה עם טונה, פילטים של פלפל קלוי ובצל ירוק. השתמשתי ב-3 סוגי גבינה: מוצרלה, פרמזן וגרנה פדנו.

           


כמות ל-2 פיצות בינוניות. 4-5 סועדים

1. מחממים תנור לחום של 240 מעלות.

2. בקערה מערבבים:
300 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
יוצרים בור באמצע ויוצקים פנימה:
200 מ״ל מים חמים
1 כף שמן זית
מתחילים לערבב עם כף וממשיכים לעבד את הבצק ביד כחמש דקות נוספות. 
3. מחלקים את הבצק ל-2.
מעבירים חלק אחד למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעיגול דק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח
אפשרות נוספת: ניתן לקמח את תבנית האפייה ובעזרת הידיים לרדד היטב את הבצק על כל פני שטח התבנית. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה של בצק דק בתבנית
4. יוצקים רוטב פיצה (מתכון בהמשך) על הבצק כמעט עד השוליים, מפזרים גבינה צהובה מגוררת ותוספות כרצונכם.  
5. אופים במשך 10-15 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה מבעבעת. בנוסף בודקים היטב שתחתית הפיצה אפויה.

רוטב פיצה:
1. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן זית.
מטגנים בשמן 4-5 שיני שום כתושות במשך כחצי דקה.
2. מוסיפים תוכן קופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם (תוצרת איטליה- פולפה למשל) 
3. מערבבים ומוסיפים:
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
אורגנו טחון יבש
4. מבשלים כשלוש דקות ובסופן מוסיפים צרור עלי בזיליקום (לא חובה, רצוי)
מצננים ויוצקים על בצק הפיצה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...