יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

עוגת גבינה אפויה ואוורירית


עוגה עדינה וטעימה מאוד, רכה ואוורירית. משתבחת מיום ליום במקרר. 
הקפידו על הוראות ההכנה ותצא לכם עוגה מענגת במיוחד.



                    



תבנית קפיצית בקוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.


1. יוצקים 750 גרם גבינה לבנה 9% למסננת צפופה מאוד שמתחתיה קערה, להגרת הנוזלים, ושמים בצד.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את בסיס התבנית בניייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות.
3. לבסיס העוגה:
טוחנים 150 גרם ביסקוויטים ומערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת.
מהדקים היטב לבסיס התבנית ומעבירים למקרר.
4. מקציפים במהירות בינונית לקצף רך (ולא נוקשה, חשוב!)
5 חלבונים בטמפ׳ החדר
1/2 כוס סוכר
מערבבים בקערה גדולה:
5 חלמונים
1/3-1/2 כוס סוכר (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
750 גרם גבינה לבנה מסוננת מנוזלים
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים ב-3 פעימות.
יוצקים לתבנית, מיישרים ודופקים את התבנית על השיש מספר פעמים להוצאת בועות מיותרות.
5. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים ומכניסים את העוגה לאפייה של 10 דקות.
מנמיכים את חום התנור לחום של 150 מעלות ואופים שעה נוספת.
מנמיכים בהדרגה את חום התנור ל-100 מעלות ואופים רבע שעה. מנמיכים ל-50 מעלות ואופים 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לצינון מלא. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועדיף ללילה.
(בתהליך אפייה הדרגתי זה אנו מונעים מהעוגה להתבקע מלמעלה ולצנוח.)
6. ציפוי העוגה (לא חובה)
מקציפים:
3/4 כוס שמנת מתוקה
שארית אבקת הפודינג
1/4 כוס חלב.
מורחים את הקצפת (או מזליפים כרצונכם) על העוגה ומעטרים בתותים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...