יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

סלמון וולינגטון או מאפה עלים במילוי סלמון

אתם בטח מכירים את הביף וולינגטון, אותו נתח בשר עסיסי עטוף בבצק עלים ומתבשל/נאפה בחיקו החמים של הבצק. אז כזה, בסלמון.
מאפה סלמון עסיסי, חגיגי וטעים כל כך. מתאים לבוקרו של חג, חול המועד או סתם כשמגיעים אורחים ואתם רוצים להרשים במאפה מושקע  שהכנתם. רק אל תגלו כמה זה קל.

           


מנה זוגית, ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מייבשים 2 נתחי דג סלמון טרי (או של תנובה בוואקום הכי איכותי) ומוציאים את העור.
2. מטגנים במחבת בצל קטן ומוסיפים 2-3 שיני שום כתושות.
מוסיפים פנימה: 
2 חופנים גדולים של תרד
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו. 
3. מוסיפים:
1 כף גדושה גבינת שמנת
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס גבינת פרמז׳ן
בצל ירוק קצוץ מ-5 בצלים. (רק החלק הירוק)
מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.
4. פורסים יריעת בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) וחותכים לריבוע בגודל שיעטוף את הסלמון מכל צדדיו. 


     


5. ממליחים ומפלפלים את הסלמון משני צידיו ומניחים במרכז ריבוע הבצק. מורחים מעליו שכבה נדיבה מאוד של מילוי התרד (ממש מניחים כפות גדושות מעל) סוגרים את הבצק והופכים כך שתפר הבצק למטה. מברישים בביצה טרופה, חורצים פסים לאורך ולרוחב הבצק ומברישים שוב בביצה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20 דקות.


     
    

2 comments:

  1. זה מעולה!! הכנתי כזה לפני כמה זמן עם מחית פטריות בבסיס. יצא ליגה

    השבמחק
    תשובות
    1. אוח, עם בסיס פטריות נשמע חלומי! כיף לראותך כאן יהודית :)

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...