יום שני, 29 באוגוסט 2016

עוגת שוקולד מושחתת ועסיסית במיוחד

ה-עוגה לשוקוהוליקים מכורים! 
פרוסה ממנה כל כך מספקת את הקרייבינג למתוק, אז למה שלא תכינו כדי שכולם יהנו?



         

תבנית קפיצית קוטר 20 או 2 רינגים קוטר 18.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מתחילים בהכנת גנאש שוקולד:
בקערה המתאימה למיקרוגל שמים:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת מתוקה. 
מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה. מוציאים ומערבבים למסת שוקולד חלקה.
מכניסים למקפיא עד שהגנאש יגיע למרקם של שוקולד למריחה דיי מוצק. 

2. לעוגה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
ממיסים במיקרוגל 200 גרם חמאה ומצננים.
מערבבים בקערה:
חמאה מומסת
2 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מנפים פנימה:
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות אבקת קקאו אמיתית
מערבבים בעדינות ויוצקים תוך כדי ערבוב
1 כוס מים פושרים.
 מערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה ל-2 רינגים או לתבנית קפיצית ומכניסים לתנור. 
אם אופים ב-2 רינגים בודקים את העוגה לאחר 25 דקות. קיסם אמור לצאת עם מעט פירורים לחים. 
בתבנית אחת- בודקים לאחר 35-40 דקות. 
הימנעו מאפיית יתר. חשוב מאוד לבדוק את העוגה ולהוציאה בזמן על מנת שתישאר עסיסית ורכה.

3. מכינים סירופ שוקולד.
יוצקים לקערית:
1 כוס מים רותחים
50 גרם שוקולד מריר
מערבבים עד שהשוקולד נמס.
חוצים את העוגה השלמה (זו שנאפתה כעוגה אחת) לשניים לרוחבה ומנקבים כל חלק בחורים על ידי קיסם. יוצקים מסירופ השוקולד שווה בשווה על 2 העוגות.
מורחים את גנאש השוקולד (שהתקשה במקפיא) על חלק אחד של העוגה ומכסים בעוגה השנייה.

4. גנאש לציפוי:
מביאים לסף רתיחה 160 מ״ל שמנת מתוקה
שמים בקערה:
50 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. יוצקים על העוגה.


   


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...