יום שלישי, 14 ביוני 2016

עוגת גבינה גלידה עשירה מאוד

עוגת גלידה מושחתת וטעימה כל כך! קלה להכנה ומעולה לימי הקיץ הלוהטים. 
העוגה על בסיס ביסקוטי עם קרם גבינה עשיר מעורבב עם כדורי קליק ומצופה בציפוי גלסאז׳ מבריק.

               


תבנית אינגליש קייק מתכתית/עגולה קוטר 26

1. טובלים קצרות בישקוטי בליקר אמרטו מעורבב עם מעט חלב ומניחים בתבנית. 
2. מלית הגבינה;
מקציפים במיקסר עם בלון ההקצפה:
2 שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס חלב
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה, כף אחר כף:
500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה
מערבבים עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.
יוצקים מחצית מהקרם בתבנית ומפזרים מעל שקית שלמה של כדורי קליק (אופציה) יוצקים את המחצית השנייה ומיישרים עם פלטה. מקפיאים כ-6 שעות או עד שקפוא ממש.
3. גלסאז׳
* מניחים בקערה 10 גרם ג׳לטין וממלאים בתוכה 60 גרם מים. מניחים בצד למשך 10 דקות. * מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה:
100 גרם שמנת מתוקה
100 מ״ל מים
70 גרם קקאו 
200 גרם סוכר
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג׳לטין המוצק. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גבישים.
מסננים את הגלסאז׳ לכלי עם פייה ומצננים עד לטמפ׳ החדר.
* מוצאים את העוגה הקפואה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ויוצקים מעליה את הגלסאז׳. (דאגו לכלי קיבול מתחת לעוגה, כגון תבנית אלומניום גדולה, לשאריות הגלסאז׳.)
*שומרים בהקפאה ומוציאים 15-20 דקות לפני ההגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...