יום שני, 6 ביוני 2016

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד

אוהבים שילוב עדין של גבינה ושוקולד?
העוגה הזו בשבילכם.
קבלו עוגת גבינה קלאסית וחגיגית בעיטור שוקולד מריר, קצפת וכדורי קליק.





         

תבנית קפיצית/רינג קוטר 24

• בסיס העוגה:
250 גרם ביסקוויטים טחונים
120 גרם חמאה מומסת
מערבבים ביסקוויטים עם חמאה ומהדקים לתבנית. שומרים במקפיא.
• מלית הגבינה ואפייה:
1. מקציפים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
מקציפים עד שמתקבלת קציפה יציבה ומבריקה.
2. טורפים בקערה:
5 חלמונים
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
1 כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
3. מקפלים את קציפת החלבונים עם תערובת הגבינה עד שמתקבלת מסה חלקה והומוגנית.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים פנימה את מסת הגבינה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כשעה ו-50 דקות.
במשך השעה הראשונה לאפייה מכסים את העוגה בנייר כסף, מסירים וממשיכים לאפות 50 דקות נוספות.
• ציפויים וקישוטים לעוגה:
1. מערבבים בקערה 1 שמנת חמוצה עם כף סוכר עד שהסוכר נמס
יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות. 
מצננים את העוגה במקרר.
2. ממיסים בבן מארי 100 גרם שוקולד מריר ורד הגליל. מחצית מהשוקולד מורחים על נייר אפייה ומחצית מעבירים לשק זילוף.
מקררים מעט את השוקולד שעל נייר האפייה  וקורצים עיגולי שוקולד בעזרת קורצן. שומרים במקרר.
מזלפים שוקולד על גבי העוגה בצורה חופשית.
3. מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ומזליפים גבעות קצפת בהיקף העוגה.
מעטרים בכדורי שוקולד קליק ובעיגולי השוקולד ששמרנו במקרר. 
*מבוסס על מתכון מ״על השולחן״ עם שינויים רבים שלי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...