יום חמישי, 5 במאי 2016

עוגת גבינה מיוחדת במעטפת בצק פריך

עוגת גבינה כמו של פעם עם בסיס ודפנות העשויים מבצק פריך ומלית גבינה וסולת שהופכת את העוגה הזו למיוחדת במינה.
המתכון הזה, של פסקל פרץ רובין, תפס את עיניי בשיטוטיי ברשת וידעתי שאני חייבת את העוגה אצלי במקרר. הכנתי ונהניתי מכל ביס.



                 


  תבנית קפיצית בקוטר 24
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

לבצק פריך:
1. בקערת מעבד המזון או ביד מעבדים לפירורים:
3/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מוסיפים:
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרירת לימון 
קורט מלח
2. מעבדים לבצק חלק ונעים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
3. מקמחים משטח עבודה עם מעט קמח. מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את התבנית בתחתית ובדפנות עד לשפתי התבנית. מחזירים בינתיים למקרר. 
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומתחילים בהכנת מלית הגבינה. 

למלית הגבינה: 
1. בקערת המיקסר מקציפים לקצף רך אך יציב:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
2. בקערה גדולה טורפים לבלילה חלקה:
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5%
50 גרם חמאה רכה
1 גביע יוגורט (אני השתמשתי בשמנת חמוצה)
1/2 כוס סולת
3 כפות קורנפלור
1 כף גרירת לימון
קורט מלח
3. מקפלים ב-3 פעימות את קצף החלבונים לבלילת הגבינה ומוודאים שלא נשארו גושים.
יוצקים את המלית על בסיס הבצק ומשטחים.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות ראשונות ב-200 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ- 60 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לצינון מלא. 
קרם וניל: (לא חובה)
מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1/2 כוס חלב
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על העוגה. שומרים במקרר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...