יום רביעי, 9 בספטמבר 2015

עוגת תפוחים, יין תירוש ודבש

כשאני מתחילה לחשוב על עוגה אני פותחת את המזווה והמקרר וסורקת מוצרים. כך מתחיל להתבשל אצלי רעיון לתבשיל או עוגה. הפעם התבוננתי ארוכות ביין כרמל תירוש שתמיד נמצא אצלי במקרר (בכל זאת, טעם ילדות שאי אפשר לוותר עליו) ורציתי לשלב אותו בעוגה לחג. 
כך נולדה העוגה הזו.

              

תבנית קוגלהוף+ תבנית אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. קולפים וחותכים לקוביות קטנות 3 תפוחים (עדיפות לגרני סמית) ומניחים בקערה.
 מוסיפים לתפוחים:
1/2 כוס יין כרמל תירוש
1/2 1 כפיות קינמון
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. מקציפים בקערה 4 ביצים (אפשר במיקסר ואפשר לאמן את שרירי הזרוע ולהקציף במטרפה ידנית, כמוני)
מוסיפים ומערבבים לאחר כל הוספה:
1 כוס שמן
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר חום
4. מנפים פנימה:
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
מערבבים קצרות עד לאיחוד החומרים. מקפלים פנימה את תערובת התפוחים עד להטמעתן המוחלטת בבלילה.
5. אופים כ-50 דקות ומצננים. 
מפדרים באבקת סוכר או מברישים בדבש מהול במעט מים רותחים.

          

                                              שנה טובה ומתוקה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...