יום חמישי, 21 במאי 2015

פנקוטה קלאסית

פנקוטה קלאסית וטעימה מאוד בקלי קלות.
הכנתה לא חורגת מ -10 דקות וזה בהגזמה :-)
בהמשך מפורטים גיוונים טעימים להגשת הפנקוטה.


      


 החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מביאים לסף רתיחה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
מבשלים רק עד להמסת הסוכר. 
מסירים מהאש ומוסיפים 1 כפית תמצית וניל אמיתית.
2. בקערית נפרדת ממלאים:
 3 כפות מים קרים ומפזרים מעל 1/4 2 כפיות אבקת ג׳לטין. מערבבים ערבוב אחד בלבד שהג׳לטין יתפזר היטב במים ומניחים בצד ל-5 דקות עד לקרישת הג׳לטין.
3. יוצקים את השמנת המתוקה החמה מאוד על הג׳לטין הקרוש ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מעבירים לכלי עם פיית משפך.
4. יוצקים דרך מסננת (חשוב!)  לכלי הגשה ומצננים לפחות 4 שעות במקרר. 

אפשרויות הגשה:
 להגיש בתוספת שבבי אגוזים/פיסטוקים/פירות מעל, או עם ג׳לי דבש. 
 להפוך ולחלץ מהכלי ולהגיש בתוספת רוטב קרמל.

גיוונים:
לרוטב קרמל:
1. מביאים לרתיחה על אש נמוכה:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
מערבבים עד שהסוכר נמס.
מפסיקים את הערבוב ומגבירים את האש לבינונית. ממשיכים לבשל כ-4 דקות עד שהתערובת משנה צבעה לזהוב עמוק.
2. מוסיפים 50 גרם חמאה בזהירות (התערובת מבעבעת ורותחת) ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים:
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית לא גדושה מלח
מצננים לטמפרטורת החדר ומזליפים על הפנקוטה היציבה.

לג׳לי דבש:
1. מערבבים בקערה:
2 כפות מים
1 כפית ג׳לטין. מניחים בצד. 
2. מביאים לרתיחה קלה תוך ערבוב מתמיד :
1/3 כוס דבש 
1 כוס מים 
מסירים מהאש ומניחים בצד מספר דקות. 
שופכים מעל הג׳לטין המוקשה ומערבבים עד להמסה ואחידות. 
3. מעבירים לכלי עם פיית משפך ויוצקים את הג׳לי דרך מסננת אל תוך כוסות הפנקוטה היציבה. מקררים לפחות שעה במקרר. מעטרים בשקדים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...