יום שלישי, 28 באפריל 2015

עוגת גבינה קרה קלה ומשגעת ב-10 דקות הכנה

עוגת גבינה קלה מאוד להכנה. ערבוב והקצפה ולמקרר לשנת לילה. יש יותר טוב מזה? 


       

תבנית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון

לתחתית:
1. במעבד מזון טוחנים לפירורים:
 250 גרם ביסקוויטים (שרוול) 
מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת.
מפרישים לצד כמות של כוס חד״פ פירורים (לשכבה העליונה של העוגה) ואת השאר משטחים בתבנית ומהדקים היטב. שומרים במקפיא. 
*אם רוצים מסגרת של תותים מסביב, חותכים כ-8-10 תותים לפרוסות דקות ומעמידים אותם 
בדופן התבנית. למראה אסטטי יותר משתמשים בשקף.
2. מערבבים בקערה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
מערבבים עד להמסת הסוכר.
3. לקערית קטנה מוזגים:
 1/2 כוס חלב
 10 גרם ג׳לטין.  מערבבים היטב ומניחים בצד ל-10 דקות. 
4. בינתיים מקציפים במיקסר:
 2 שמנת מתוקה
 1 כפית תמצית וניל איכותית
 2 סוכר וניל. (ניתן לוותר על טעם הווניל ולהקציף את השמנת ללא תוספות)
5. מעבירים את קערת החלב עם הג׳לטין למיקרוגל ל-30 שניות עד שהתערובת נוזלית והג׳לטין נמס כולו.
מסננים את הג׳לטין והחלב לקערת הגבינות (לא לוותר על הסינון) ומערבבים היטב. מקפלים פנימה בעדינות את הקצפת עד לתערובת אחידה. 
6. יוצקים לתבנית ומשטחים בעדינות. מפזרים למעלה את יתרת הביסקוויטים הטחונים, מכסים ושומרים במקרר לילה שלם לפני הגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...