יום ראשון, 15 בפברואר 2015

קנלוני במלית פטריות וגבינות ברוטב רוזה עשיר

קנלוני מושלמים, אין לתאר את הטעם הנפלא. חוסלו מיד בצאתם מהתנור :-)

            

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מטגנים במחבת/קלחת בצל אחד עד להזהבה.
מוסיפים סלסילת פטריות טריות או משימורים שקצצנו גס ומבשלים כחמש דקות. מסירים מהאש, מסננים נוזלים ומעבירים לקערה. מצננים מעט.
מוסיפים 1 כוס גבינות מעורבות מגורדות ( אני השתמשתי בפרמז׳ן ועמק) ומערבבים היטב. 
2. באותה קלחת מטגנים 1 בצל ב-50 גרם חמאה.
מוסיפים עגבנייה אחת מגורדת ו-4 שיני שום קצוצות. מערבבים היטב.
מוסיפים חצי כמות מקופסת רסק עגבניות שמכילה 260 גרם (כ-2 כפות גדושות מאוד) ומערבבים.
לבסוף מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה ומערבבים היטב.
מתבלים ב: 1/2 כפית פלפל לבן/שחור
1/2 כף אגוז מוסקט
כפית שטוחה סוכר
מלח לפי הטעם (ככפית) לטעום ולתקן תיבול. לבשל כ-2 דקות נוספות ולכבות את האש.
3. מעבירים לתבנית כ-4- 3 כפות מהרוטב (אני השתמשתי בתבנית קיש ארוכה שעטפתי את תחתיתה בנייר כסף למניעת גלישת הנוזלים) 
ממלאים את הקנלוני,(אין צורך לבשל אותו לפני) כ-13 במספר, בתערובת הגבינות (דוחסים עם האצבעות) ומניחים בתבנית מעל הרוטב. מסדרים בצפיפות את הקנלוני הממולאים בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב באופן שווה על כל הקנלוני. מפזרים גבינה מגורדת מעל. מעטרים בבזיליקום יבש(לא חובה)
4. אופים, לא מכוסה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מצננים כמה דקות ומגישים.

                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...