יום ראשון, 15 בפברואר 2015

בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן עם קרם פיסטוק מוקצף ותותים


בלונדיז הוא האח הבהיר של הבראוניז, למי שתהה. מדובר בקינוח מושלם, רב רושם וקל להכנה.
שילוב של שוקולד לבן, פיסטוק ותותים יוצר מגוון של מרקמים וטעמים בביס אחד מושלם.

         

החומרים מודגשים בגוף המתכון
תבנית מרובעת 20*20

מתחילים עם קרם פיסטוק מוקצף:
1. מניחים בקערה 125 גרם שוקולד לבן ו-1 כפית גדושה מחית פיסטוק.
2. מביאים לרתיחה 250 מ״ל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד והמחית. ממתינים כדקה ומערבבים מהאמצע כלפי חוץ עד שהתערובת הומוגנית ואחידה. מקררים במקרר כשעתיים מינימום וכמה שיותר.
בלונדיז:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה כששתי קצוות של נייר בולטות החוצה להוצאה קלה של הבלונדיז מהתבנית.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב:
120 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
מוסיפים:
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
כשהביצה נטמעה בבלילה מוסיפים:
1 כוס קמח
3/4 כפית מלח
מערבבים קצרות בלבד ( להמנע מערבוב יתר)
מקפלים פנימה:
1/2 כוס שבבי שוקולד לבן 
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
3. יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים למעלה 2 כפות שבבי שוקולד לבן ו-2 כפות פיסטוקים קצוצים.
אופים כ-35 דקות עד שהבלונדיז מזהיבים וקיסם הננעץ פנימה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 
מצננים לחלוטין וחוצים ל-2 פסים.
4. מוציאים את גנאש השוקולד מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים לקרם תפוח ויציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב. 
מעטרים כל פס של בלונדיז בגבעות קרם ותותים.

רעיון והשראה: קונדיטוריית חבה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...