יום שלישי, 3 בפברואר 2015

זר סוכריות משוקולד ופירות יבשים

סוכריות טעימות ובריאות עשויות משוקולד ופירות יבשים, מעולות כמתנה נפלאה לחג טו בשבט או סתם כדי לפאר שולחן יום הולדת. ואופן ההכנה? אין קל ממנו.




      



1. מצפים תבנית תנור בנייר כסף ומסדרים מקלות סוכריה או קשית שתיה בתבנית.
2. ממיסים במיקרוגל:
 200 גרם שוקולד מריר/חלב
בפולסים של 30 שניות כל פעם תוך ערבוב תמידי.
3. מוסיפים:
60 גרם נוספים של שוקולד מריר/חלב
מערבבים נמרצות לתוך השוקולד המומס החם.
בהתחלה זה ייראה כאילו כלום לא קורה אך ערבוב נמרץ ימיס את השוקולד שהוספנו. בתהליך זה טמפררנו את מסת השוקולד ויצרנו שוקולד מבריק ועמיד.
4. יוצרים סוכריית שוקולד: בעזרת כף יוצקים מהשוקולד על קצה המקלות עד לקבלת דיסקית עגולה ויפה. מפזרים פירות יבשים קצוצים (אני השתמשתי בקליפות תפוז מסוכרות, חמוציות, פפאיה מיובשת ומעט פיסטוק קצוץ) מצננים במקרר 10 דקות ונהנים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...