יום ראשון, 18 בינואר 2015

עוגת טוסקה טורטה - עוגת וניל ושקדים שבדית

                
עוגת וניל טעימה עם קראסט שקדים קריספי מלמעלה.
אופים את העוגה בשני שלבים: חצי שעה ראשונה ללא ציפוי ו-10 דקות אחרונות עם ציפוי שקדים שמבשלים בזמן שהעוגה נאפית בתנור.


                   

תבנית קפיצית קוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרססים בספריי שמן את התבנית.
2. ממיסים במיקרוגל 75 גרם חמאה.
3. מקציפים בקערת המיקסר במשך כ-5 דקות:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
ברגע שתערובת הביצים תפוחה ובהירה, מקפלים פנימה:
1 כוס + 1 כף קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
מוסיפים בתנועות קיפול:
חמאה מומסת
3 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל
4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה כמעט אפוייה.
5. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את ציפוי השקדים:
ממיסים בקלחת/מחבת:
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
מוסיפים:
100 גרם שקדים פרוסים 
2 כפיות קמח- להסמכה.
מבשלים כ-2 דקות נוספות עד שמסמיך.
6. שופכים את הציפוי על כל פני שטח העוגה ומיישרים יפה. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות עד שהשקדים מזהיבים קלות. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...