יום שלישי, 9 בדצמבר 2014

סופגניות מטוגנות או אפויות

סופגניות משגעות מבצק גמיש, נוח לעבודה ופשוט מעולה. את חלקן טיגנתי ואת חלקן אפיתי בתבנית מאפינס נון סטיק. מהבצק הכנתי גם דונאטס נהדרים ויצא להיט!
חשוב מאוד להקפיד על לישה טובה, התפחה טובה וטיגון בטמפרטורות הנכונות. כך תקבלו סופגנייה קלה ואוורירית עם הפס הלבן המפורסם. 
ואם חשקה נפשכם גם בלביבות, בכל זאת, חנוכה, תמצאו אותן כאן.



            


החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. במיקסר עם וו לישה מערבבים כ-2 דקות:
חצי קילו קמח (3.5 כוסות)
1/2 שקית שמרית -25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה -25 גרם
1/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
1 ביצה
1 כף ברנדי
2. מוסיפים:
100 גרם חמאה/ מחמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס חלב/מים
1/2 כפית מלח
3. ממשיכים לעבד כ-7-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.
מרססים על הבצק שבקערה מעט ספריי שמן, מכסים ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-1.5 ס״מ. קורצים עיגולים, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה. (להעברה חלקה של עיגולי הבצק לשמן ניתן להתפיח אותם על ריבועי נייר אפייה ולהתחיל איתם את הטיגון)
      

          

5. בטיגון: מחממים ליטר שמן עד שכף עץ הנכנסת פנימה מעלה מסביבה בועות עדינות, 160-170 מעלות. מטגנים (הסופגנייה מתנפחת) כ-2 דקות מכל צד.


          

באפייה: קורצים עיגולים בקוטר המתאים לתבנית השקעים שברשותכם, מניחים אותם בשקעים, מתפיחים שוב ואופים כרבע שעה ועד שמזהיב בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 
6. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ומזריקים מילוי. מפדרים באבקת סוכר כשהסופגנייה מעט צוננת.


        

דונאטס:
קורצים עיגולים בגודל הרצוי לכם. קורצים עיגול פנימי (בעזרת צנטר לדוגמא) ומתפיחים על ריבועי נייר אפייה. מטגנים כשתי דקות מכל צד.
       

ציפוי לוטוס
ממיסים 2-3 כפות גדושות של ממרח לוטוס במיקרוגל במשך 30 שניות. טובלים את הסופגניות/דונאטס ומקשטים בתלתלי שוקולד/ פירורי לוטוס וכו׳.

ציפוי גנאש
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ״ל שמנת מתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם. מערבבים היטב וטובלים את הסופגניה, מקשטים.

        





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...