יום ראשון, 7 בדצמבר 2014

עוגת אגסים ושוקולד

נשארו לי 4 אגסים קטנים שכמעט נפחו את נשמתם, לא כדאי להפוך אותם לעוגה כזו של פעם?
עוגה ריחנית ומושלמת לקפה של אחר הצהריים.

             

תבנית קוגלהוף או תבנית בקוטר 20 או 1 אינגליש קייק.
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 
קולפים 4 אגסים קטנים או 3 גדולים ונפטרים מהליבה. חותכים את האגסים לחצאים וכל חצי ל-4 חתיכות מרובעות. 
2. בקערת המיקסר מקציפים לקצף בהיר ותפוח:
3 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר חום
1 סוכר וניל
קורט מלח
3. כשהקצף תפוח ובהיר מוסיפים:
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל.
4. מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים 1 כוס קמח תופח. (או קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפייה)
מערבבים לתוך העיסה, ידנית ובעזרת מרית, את האגסים ו -70 גרם שוקולד צ׳יפס או שוקולד מריר קצוץ (מעל 60% מוצקי קקאו) 
5. גיוון: אם משתמשים בתבנית קוגלהוף, מפזרים בתחתיתה חופן או שניים של שקדים קצוצים ומעל יוצקים את הבלילה. בתבנית רגילה יוצקים את הבלילה ומעל מפזרים את השקדים. אופים במשך כ-35-40 דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...