יום חמישי, 18 בדצמבר 2014

בנופי פאי, הגרסה הקלה!

פאי בננות קל להכנה, ללא אפייה, מתאים מאוד גם למתחילים והכי חשוב, טעים ומפנק.


               

תבנית פאי מתפרקת קוטר 20
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. טוחנים 180 גרם עוגיות לוטוס במעבד מזון לכדי מרקם חולי.
מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת ומעבדים כדקה נוספת. 
משטחים את התערובת הפירורית לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מקפיאים כ-10 דקות.
2. ממיסים 4 כפות גדושות של קרם/ממרח לוטוס
(אני השתמשתי בקרם לוטוס קראנצ׳) במיקרוגל כחצי דקה ויוצקים על התחתית. בעזרת גב כף משטחים בעדינות את כל שטח תחתית הפאי.
3. פורסים 2 בננות בשלות לפרוסות ומסדרים יפה בתבנית הפאי מעל קרם הלוטוס.
4. מכינים קצפת וניל, מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל 
1 כף גדושה אבקת סוכר
מקציפים לקצפת יציבה אך לא נוקשה מידי. 
מזלפים את הקרם בעזרת שק זילוף וצנטר בעל פייה עגולה על הבננות או שמשטחים אותו בצורה חופשית בפאי.
מייצבים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.


תגובה 1:

  1. נראה מעולה!!
    מה אפשר לשים במקום בננות? לא אוהבת בננות בעוגות..:|

    השבמחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...