יום שני, 23 ביוני 2014

עוגת שוקולד שכבות וקרם שוקולד עם נגיעות צ׳ילי ומלח ים

הכנתי את העוגה לגיסי ליום הולדתו והכנסתי תוספות מעניינות של צ'ילי ומלח שמעניקים טוויסט נחמד וספייסיות מעקצצת לעוגה. כמובן שניתן לוותר על תוספת הצ'ילי אך על המלח לא רצוי ולא כדאי לוותר.
זו עוגה קלה מאוד להכנה המתאימה מאוד לימי הולדת. 

                  

1-2 תבניות קפיץ בקוטר 20 
החומרים מודגשים בגןף המתכון

1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
2. מערבבים בקערה לפי הסדר ולאחר הוספת כל מרכיב:
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
4 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
1/4 כפית מלח
קורט צ'ילי גרוס (אופציה)
3. יוצקים את הבלילה שווה בשווה ל-2 תבניות בקוטר 20 מרופדות בתחתיתן בנייר אפייה ומשומנות בצדדים. (למי שיש תבנית אחת, זה בסדר. ניתן לאפות כל חצי בלילה בנפרד במשך כ-20 דקות, לחלץ את העוגה בעדינות, למלא שוב בבלילה שנותרה ולאפות שנית. ניתן גם לאפות בתבנית אחת ולחלק ל-4 לרוחב- דורש קצת מיומנות אך אפשרי בהחלט. כל אחד והעדפותיו) 
4. אופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
מחלקים כל עוגה לרוחב לשניים כך שמתקבלות 4 שכבות של עוגה.
5. מכינים חצי כוס נס קפה כמו שאוהבים, כולל החלב, ומכינים גם את הקרם למילוי:
מקציפים בקערת המיקסר:
2 מכלים שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מריר בלגי
1/2 כוס חלב
6. הרכבת העוגה:
מניחים את השכבה התחתונה של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים אותה קלות עם בעזרת כפית בטפטופי נס קפה.  מורחים שליש מהקרם על העוגה ומכסים בשכבת עוגה שנייה תוך כדי תנועות הידוק. מרטיבים גם אותה בנס קפה ומורחים שליש נוסף מהקרם. מניחים את השכבה השלישית, מהדקים ומרטיבים בנס קפה. מורחים בשליש הקרם שנשאר ומניחים את השכבה האחרונה.
אופציה לקישוט: ניתן לפדר באבקת קקאו את השכבה העליונה או להכין קצפת המורכבת מחצי מיכל שמנת מתוקה ו-4 כפיות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל מוקצפים במיקסר. 

עוגה עם עיטורי קצפת מעל. מבט פנימה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...