יום שני, 2 ביוני 2014

מאפינס לזניה גבינות עם רוטב רוזה

כן, מאפינס! שאף אחד לא יריב כאן על הקצוות הקריספיים של הלזניה, לכוווולם יש! :-)
הגשה אלגנטית, אישית ורוויית טעמים. 

              

כמות ל-6 מאפינס בתבנית שקעים.
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מכינים 10 דפי פסטה מסוג לזניה:
מרתיחים מים בסיר וממליחים בחצי כף מלח. מכניסים פנימה 2-3 דפים כל פעם (על מנת שלא ידבקו) ומבשלים כ-5 דקות עד שהם גמישים אך לא מבושלים עד הסוף. מוציאים למגש מרופד בנייר אפייה ומשומן.
משאירים מתוכם 6 דפים שלמים ומארבעת הנותרים חותכים ריבועים שיכנסו בין שכבות הלזניה.
2. מכינים רוטב, יוצקים למחבת:
2 כפות שמן זית
1/2 קופסא רסק עגבניות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים היטב עד למיזוג. מוסיפים:
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כף אורגנו יבש
1/2 כף בזיליקום יבש
טועמים ומתקנים תיבול.
3. מכינים את תערובת הגבינות, מערבבים בקערה:
4 כפות גבינה בולגרית/ריקוטה מפוררת
4 כפות גבינת עיזים/שמנת
100 גרם מוצרלה/עמק מגוררת
1 ביצה
4. ההרכבה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מרפדים כל שקע בריבוע של נייר אפייה. לוקחים דף לזנייה מבושל ומסובבים אותו מסביב לשקע כמו גליל. נוצר כלי קיבול שהתחתית שלו היא נייר אפייה והקירות מדף הלזניה.
המילוי בשקעים באופן הבא:
יוצקים כף רוטב מעל נייר האפייה בכל שקע במקביל. מעל הרוטב שמים כפית ממילוי הגבינות ומעל הגבינות מניחים ריבוע פסטה. עובדים תמיד במקביל ולא כל שקע בנפרד. חוזרים על הפעולה (רוטב-גבינות-פסטה) לפחות פעמיים בכל שקע. מסיימים עם רוטב שמעליו מעט גבינה צהובה מגוררת.
אופים במשך 25-30 דקות עד השחמה יפה והגבינות מבעבעות. מוציאים ומצננים כמה דקות. 
5. לפני ההגשה שוברים מעט את החלק העליון הקשה של הלזניה ליצירת מראה כפרי וזורקים שאריות. משאירים רק מעט קצוות קריספיים ומגישים חם.
                         



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...