יום ראשון, 25 במאי 2014

מאפה שמרים במלית קרם שקדים כמו בקונדיטוריה

מאפה מושלם, ריחני וטעים עד התמכרות. כשיש זמן מכינים מלית שקדים שמספיקה לכמה מאפים ונשמרת במקפיא במנות מנות. כשחפצים במאפה חם וטרי מפשירים מנה אחת מהמלית ומכינים בצק שמרים. אפשר גם לקנות בצק עלים שמרים מעולה שמקצר תהליכים ונותן תוצאה מושלמת.

           

תבנית קוגלהוף או 2 אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון

מכינים בצק שמרים מתוק בסיסי:
1. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים:
1/4 3 כוסות קמח שמרים
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
250 מ״ל חלב פושר
150 גרם חמאה מומסת 
2. מעבדים היטב את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית גבוהה.
לקראת הסוף מוסיפים 1/2 כפית מלח. הבצק צריך להיאסף יפה מדפנות הקערה ומרקמו גמיש וחלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים למנוחה של שעה וחצי.
3. מקמחים משטח עבודה ואת כפות הידיים שלנו עם קמח ומוציאים את הבצק מהקערה. לשים את הבצק קצרות ומתחילים ברידוד לעלה גדול ומלבני.
בעזרת פלטה מורחים בנדיבות קרם שקדים על כל העלה (מתכון בהמשך) למעט הקצוות,  ומפזרים שברי פיסטוק (לא חובה)
מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית. מתפיחים עוד חצי שעה, מברישים בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות עד שמזהיב יפה. 

מלית קרם שקדים
מקציפים 200 גרם חמאה רכה ומוסיפים כוס אבקת סוכר ו-2 כוסות שקדים טחונים, ממשיכים בהקצפה עוד דקה. 
מוסיפים 4 ביצים בהדרגה ולבסוף שתי כפות קמח. ממשיכים בערבוב עד שהקמח נטמע. 
זהו, הקרם מוכן למילוי. שומרים במקרר.

2 comments:

  1. היי מיטל, לא הבנתי מה זו פלנטה
    ולאיזה גודל לפתוח את העלה כדי שיתאים לתבנית הקוגלהוף?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יפית, פלטה זה כמו סכין לא משוננת למריחה על בצק. לפתוח את עלה הבצק למלבן בגודל בינוני ובקוטר התבנית. נחמד לראותך כאן :-)

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...