יום רביעי, 28 במאי 2014

עוגת גבינה עשירה וחגיגית

עוגה טעימה ועשירה מאוד הנאפית באמבט מים מה שמותיר אותה לבנה וצחה כיאה לחג השבועות. 


תבנית קפיצית בקוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מצפים את תבנית האפייה בניילון נצמד מכל צדדיה כולל התחתית, על מנת למנוע חדירת מים לעוגה.
2.  מערבבים בקערת המיקסר או ידנית בעזרת מטרפה:
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק של מחלבות גד
1 גבינה לבנה 9% (250 גרם)
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית 
3. כשהתערובת אחידה מוסיפים 4 ביצים שלמות בהדרגה. יוצקים לתבנית ומניחים אותה בתוך תבנית התנור המכילה מים שמגיעים עד לשליש מגובה תבנית העוגה. 
4. אופים במשך 10 דקות בחום של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות שעה ועשרים דקות עד שהעוגה יציבה למגע ורוטטת מעט במרכזה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כחצי שעה כשדלת התנור סגורה. פותחים את דלת התנור מעט ומצננים עוד 10 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר ולאחר מכן שומרים במקרר במשך לילה שלם. 
5. מכינים את הקצפת, מקציפים במיקסר:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזליפים גבעות יפות על העוגה.
אופציה נוספת: מכינים קרם קצפת וניל:
מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת אינסטנט פודינג וניל שנשארה וחצי כוס חלב. מעבירים לשק זילוף ומקשטים.



2 comments:

  1. מדהים- שמתי לב שאת שמה ניילון נצמד מסביב ולמטה של התבנית-האם זה ניילון נצמד מיוחד או הרגיל?תודה

    השבמחק
  2. הניילון הרגיל, הפשוט. תודה רבה :-)

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...