יום ראשון, 25 במאי 2014

אומלט/פשטידה, מחמאר או מעקוד

איך שלא תקראו לזה, זה טעים מאוד. 
חמותי שתחיה מכינה את האומלט הזה כל כך טעים שהייתי חייבת לשתף גם אתכם, שתיהנו. 
יש המון וריאציות למתכון הזה. מבחינתי זה לוקח את כולם.

       

משתמשים בסיר רחב ושטוח המתאים גם לתנור.
המוצרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מבשלים בסיר עם מים רותחים:
 6 תפוחי אדמה אדומים גדולים
ו-2 גזרים בינוניים עד שהם רכים.
מועכים את התפו"א למחית חלקה ואת הגזרים חותכים לקוביות. 
מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
2. מתבלים עם:
3/4 כפית פלפל לבן
כפית וחצי מלח
1/2 כפית כורכום
מערבבים היטב ומוסיפים 6 ביצים טרופות לתוך בור באמצע הבלילה. מתחילים לערבב פנימה כלפי חוץ. 
3. בתוך סיר רחב ושטוח המתאים גם לתנור מחממים 1/2 כוס שמן קנולה ומסובבים את השמן שיצפה את דפנות הסיר.
כשהשמן חם דיו שופכים את הבלילה פנימה תוך כדי ערבוב. (שהשמן יתערבב עם הבלילה) משטחים יפה ומטגנים במשך 5 דקות על אש נמוכה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כחצי שעה ללא מכסה. מנענעים את הסיר לפחות פעם אחת במהלך האפייה על מנת למנוע הידבקות הבלילה לסיר.
מיד בתום האפייה הופכים את האומלט על צלחת הגשה שמתאימה לקוטר הסיר. שאריות השמן עלולות להישפך, וזה בסדר. מניחים מעל האומלט נייר סופג למשך מס׳ דקות. מגישים חם.  



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...