יום ראשון, 11 במאי 2014

עוגת יום הולדת "הלו קיטי" עם נייר אכיל

בשנה האחרונה הלו קיטי מאוד מדברת אל הנסיכה שלי. ״מדברת״ תרתי משמע :-)
אני שומעת אותן מנהלות שיחות כמעט כל הזמן ורק טבעי הוא זה שאכין לה עוגת קיטי. אממה... תכננתי להכין לה עוגת קיטי מזולפת, אך הקטנה שמה עינה בדף נייר אכיל מצויר בדמות חברתה קיטי וננעלה רק עליו. ואני זרמתי עם החיים הקלים :-)  
אז הנה, עוגת שוקולד ליום הולדת שתמיד מצליחה ומאוד טעימה.

                                          

תבנית עגולה בקוטר 26-28 או מרובעת בגודל 30*25 .
החומרים מודגשים בגוף המתכון. 

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. ממיסים במיקרו:
 200 גרם שוקולד מריר משובח ו-1 כוס חלב/מים בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שנמס.
2. מקציפים במיקסר במשך 5 דקות:
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר 
מוסיפים תוך כדי הקצפה בזרזיף עדין:
1 כוס שמן. מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד המומס.
3. מערבבים בקערה נפרדת:
1/4 2 כוסות קמח
3 כפות קקאו
מוסיפים לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול עד להטמעת הקמח בבלילה.
4. אופים במשך 50 דקות ומצננים.
5. מכינים את ציפוי הגנאש. ממסים במיקרו או בבאן מארי:
200 גרם שוקולד מריר משובח עם 220  מ״ל שמנת מתוקה. יוצקים על העוגה ומצננים.
6. מדביקים את הנייר האכיל על העוגה על פי ההוראות שעל האריזה ומקשטים כרצונכם.
כמה מילים על נייר אכיל:
רצוי לקנות נייר אכיל איכותי שמחירו כמה עשרות שקלים. לי עלה 50 ₪ והעבודה איתו הייתה נורא קלה. הוא נדבק בקלות ולא נמס או ייצר בועיות קטנות ומעצבנות שקורות עם הניירות הזולים. גם שהיית לילה במקרר לא פגמה בנייר האכיל.

אתם חושבים שבסוף לא הכנתי לה בנוסף עוגת קיטי מזולפת? :-)) 
הנה היא, קיטי אחרי טיפול פנים, קרי ללא שפם שבדאבוני שכחתי לצייר לה, חה!

           
    
                                          שיהיה רק בשמחות ומזל טוב!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...