יום שני, 28 באפריל 2014

המדריך לקיש המושלם

והפעם קיש ים תיכוני. קיש פלפלים אדומים, עלי בזיליקום, שומבצל והשוס- גבינת בזיליקום מהממת של מחלבות גד שהקפיצה את הקיש לרמות אחרות. מדובר בגבינה בעלת 5% שומן ובמרקם של גבינת שמנת עשירה ונימוחה. כך מרוויחים טעם נהדר וחוסכים בקלוריות. 

                 

קיש מורכב תמיד מ-3 חלקים: הבסיס שהוא למעשה בצק פריך, המילוי שמכיל את הירקות בקיש והבלילה שמכילה גבינות וביצים ולמעשה מקשרת בין הבסיס והמילוי.
הבסיס והבלילה תמיד זהים ורק המילוי משתנה לפי טעמכם ולפי מה שיש בבית. בטטה/פטריות/ ברוקולי/ בצל וכו׳.. 

תבנית פאי מתפרקת קוטר 20
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בצק פריך לבסיס
במעבד מזון מעבדים לפירורים דקים:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה קרה
2. מוסיפים 1 ביצה ומעבדים לגוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה.
3. מכינים את המילוי:
מחממים כף שמן במחבת ומטגנים בצל. מוסיפים קוביות פלפל אדום מפלפל אחד ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב. עורמים 6-7 עלי בזיליקום אחד על השני, מגלגלים וקוצצים לרצועות דקות. מוסיפים למחבת יחד עם 2 שיני שום קצוצות,  מערבבים ומכבים את האש. מצננים קלות.
                            
4. הבלילה:
מערבבים יחד בקערה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
5 כפות גבינה במרקם שמנת עם בזיליקום של מחלבות גד או גבינה לבנה רגילה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
                    
5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרכיבים את הקיש: מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק ומהדקים לתבנית פאי מתפרקת. 
                         
מכניסים את מילוי הפלפלים פנימה מעל הבצק.
                        
מוזגים את הבלילה מעל המילוי.
                   
אופים במשך 35-40 דקות עד שפני הקיש משחימים יפה והבלילה יציבה ואינה רוטטת. מצננים קלות לפני ההגשה ומעטרים בעלי בזיליקום.
אופציות נוספות למילוי:
1. קיש בטטה: בסיס ובלילה זהים. מילוי בטטה: חותכים בטטה אחת לקוביות, מערבבים עם מעט שמן זית, רבע כפית אגוז מוסקט וקורט מלח. אופים כ-15 דקות עד לריכוך בחום של 170 מעלות. מערבבים עם 1 שן שום קצוצה ובצל מטוגן. מצננים וממשיכים כרגיל. 
2. קיש ברוקולי: בסיס ובלילה זהים. למילוי: מטגנים ב-20 גרם חמאה 200 גרם פרחי ברוקולי טריים או מופשרים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ופלפל שחור. אופציה נהדרת לשדרוג- להוסיף 50 גרם גבינת צ׳דר מגורדת. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...