יום שני, 31 במרץ 2014

אוזני המן פריכים מאוד ונימוחים

ללא ספק, מדובר באוזני המן הכי טעימים שהכנתי. נסו ותראו :-)
חשוב מאוד לעבוד עם בצק קר לכן מחלקים את הבצק לשניים ובזמן שמרדדים חלק אחד, החלק השני ממתין במקרר.


                   

חומרים לכ-30 אוזני המן בגודל בינוני.
החומרים מודגשים במתכון.

1. למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים: 
370 גרם קמח (3/4 2 כוסות קמח פחות 1 כף)
1/2 שקית אבקת אפיה
גרידה מחצי לימון
200 גרם חמאה קרה
1/2 כוס סוכר  
מעבדים 2-3 דקות.                                     
2. לתערובת הפירורית שבמעבד מוסיפים: 
1 ביצה
כפית תמצית וניל
קורט מלח  ומעבדים לכדי בצק.
אם התערובת עדיין מאוד פירורית מוסיפים 2 כפות מים קרים.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
4. לאחר שהבצק נח חצי שעה מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. אוספים אותו יפה לצורת גליל ומחלקים לשניים.
        
                 

מועכים קלות עם כרית כף היד ומרדדים לעלה בגובה 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים את המלית ( מתכון בהמשך) במרכז העיגול.

                 

5. מקפלים לצורת משולש ומניחים בתבנית.
טיפ חשוב: מכניסים את התבנית המוכנה למקפיא ל-10 דקות לפני האפייה. כך אנו מבטיחים אוזני המן פריכות הנשארות סגורות ויפות.

                 

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 15 דקות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

מליות: 
ניתן כמובן למלא בממרח שוקולד ובממרח תמרים בתוספת מעט קינמון.
אפשר גם לקנות מלית חלבה מוכנה ולמלא. יש אינספור גיוונים. בהמשך מפורטים כמה מילויים שמצריכים הכנה מראש:

מלית פרג: 1. מרתיחים בסיר:
125 מ"ל חלב (1/2 כוס ועוד כפית) 
1/4 2 כפות סוכר
25 גר' חמאה 
2. כשרתח מוסיפים:
125 גר' פרג טחון טרי
1 כפית ריבה (אני משתמשת במשמש אבל כל ריבה בסדר גמור)
גרידה מ-1/4 לימון לבחוש היטב 
3. מוסיפים:
50 גרם פירורי ביסקוויט. את הביסקוויט מוסיפים לפי הצורך, עד שהתערובת מתגבשת מעט. מעבירים לכלי סגור ומקררים 4-5 שעות עד להתייצבות.

מלית אגוזים: מערבבים בקערה: 
200 גרם אגוזי מלך טחונים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3 כפות חלב לאחר שהמלית התגבשה מעבירים למקרר ל-4 שעות.

מלית שזיפים: מבשלים בסיר:
1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים גס
 1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון  ומבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים נעלמים והתערובת הופכת לסמיכה כמו ריבה. מקררים את המלית לפני המילוי.
(מליות- דודו אוטמזגין)

           


                                             
                                        
                                                                                   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...