יום ראשון, 5 בינואר 2014

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה קרמית עם תחתית ופירורים של בצק פריך טעים וקל להכנה.
היא כל כך טעימה והתחסלה אצלינו במהירות!

          

תבנית מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מכינים את הבצק הפריך עבור התחתית והפירורים. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה: 
100 גרם קוביות חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה 
1/2 1 כוסות קמח (200 גרם)
1/4 שקית אבקת אפייה
כשהבצק מתגבש עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.  מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו  לשני חלקים.
שני שליש לבסיס העוגה ושליש לפירורים. את החלק הגדול מרדדים ומהדקים היטב בתבנית העוגה ואת החלק השני מרדדים על נייר אפייה. מכניסים את תבנית העוגה לתנור ואת נייר האפייה עם עלה הבצק מכניסים, איך שהוא, לצד התבנית ואופים במשך 12-15 דקות. כשהבצק מזהיב קלות מוציאים מהתנור ומצננים היטב. 
מגרדים בעזרת מזלג את משטח הבצק האפוי שעל נייר האפייה לפירורים ושומרים בצד.
3. מכינים את מלית הגבינה. בקערת המיקסר מקציפים היטב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כפית תמצית וניל
(מי שרוצה יכול לוותר על סוכר הווניל והתמצית ולהוסיף במקומם חצי שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל)
מקציפים היטב עד שמתקבלת קצפת טובה ויציבה. 
מקפלים בעדינות עם 1/2 קילו גבינה לבנה.
4. כשתחתית העוגה צוננת מצפים את דופנות התבנית בנייר שקף.(כדאי, אך לא חובה)
יוצקים את קרם הגבינה ומשטחים יפה בעזרת פלטה. מפזרים יפה את הפירורים למעלה ומכסים את הקרם.
מייצבים במקרר לפחות 5 שעות ועדיף לילה שלם. היא גם ככה טעימה יותר יום, יומיים אחרי :-)

         


7 תגובות:

  1. הבלוג שלך מהמם . אני מנסה לקבל למייל ברגע שאת מפרסמת מתצכון ולא מצליחה.
    איזה גבינה השתמשת ובכמה אחוזים.
    את השמנת מתוקה מקציפים במהירות גבוהה?
    העוגה נחתכת יציב בסופו של דבר?יום מקסים

    השבמחק
  2. תודה רבה לך :-)
    אין לי מושג מדוע אינך יכולה לקבל מייל. אם תוכלי לרשום לי כאן, אנסה להכניס אותך לרשימת דיוור.
    השתמשתי בגבינה לבנה 9%. את הקצפת אכן מקציפים במהירות גבוהה והעוגה נחתכת יפה ויציב, כמו בתמונה. כמובן שהיא צריכה מנוחת לילה במקרר וכשחותכים אותה משתמשים בסכין ארוכה הטבולה במים רותחים ומיובשת בנייר מגבת בין כל חיתוך. כך מקבלים פרוסות יפות.

    השבמחק
  3. היי העוגה מדהימה -האם מההתחלה שמים את כל החומרים ביחד? וישר במהירות גבוהה?תודה
    2 מיכלים שמנת מתוקה
    2/3 כוס סוכר
    2 סוכר וניל
    1/2 כפית תמצית וני

    השבמחק
  4. מעולה.אפשר להשתמש בקמח תופח?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא במקרה הזה. דרושה כמות מעטה של אבקת אפיה ובקמח תופח יש הרבה יותר.

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...