יום רביעי, 27 בנובמבר 2013

סופגניות משגעות לחנוכה

הריח. אין דבר שידמה לריח של סופגנייה טריה וכמה שתאכל, הריח עוד ימשיך לסחרר אותך.
בדרך כלל אני משתדלת להימנע מטיגונים אך חנוכה יש פעם בשנה, 8 ימים (!) בהם אני מטגנת סופגניות, לביבות, ספינג׳, צ׳ורוס...  אחחח, חגי ישראל. רק אוכל ואוכל ;-)


            


20 סופגניות
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המערבל מערבבים:
3 כוסות קמח שמרים של אוסם
1/3 כוס סוכר
יוצרים בור במרכז ומוסיפים לתוכו:
2/3 כוס מים
1 ביצה
1 סוכר וניל
50 גרם חמאה/מחמאה מומסת
גרידת לימון מלימון אחד
2. מתחילים לערבל במהירות בינונית נמוכה כ-5 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים עד לגמישות הרצוייה.
3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, משמנים מעט את חלקו העליון ומכסים במגבת נקייה. מניחים לו לתפוח במשך כשעה וחצי ו/או עד שיכפיל את נפחו.
4. לשים את הבצק שנית בידיים על מנת להוציא לו את בועות האוויר ומחלקים לשניים.
יוצרים מכל חלק ״נקניק״ ארוך ובעזרת סכין חדה חותכים ל-10 חתיכות ברוחב 3-4 ס״מ. מכל חתיכה יוצרים כדור יפה. ממשיכים כך עם יתרת הבצק. 
5. מניחים להתפחה שנייה על מגש מקומח קלות במשך חצי שעה.
6. מחממים כ-3 כוסות שמן בסיר בינוני ועמוק במשך 3 דקות, על להבה בינונית. מכניסים לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון ומחליפים מדי פעם במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, העוזרים בהאטת קצב התחמצנות השמן ובשמירת טמפרטורה קבועה במהלך הטיגון.
7. על מנת שיצא לנו פס יפה ובהיר באמצע הסופגנייה  יש להקפיד לקחת את כדור הסופגנייה ולטגן קודם את חלקו העליון, החלק והקרומי בשמן. מטגנים לא יותר מ- 3-4 סופגניות בסיר. מכסים את הסיר ומטגנים 2 דקות. הופכים את הסופגניות וממשיכים לטגן ללא מכסה עד שצבען זהוב ויפה. (דקה וחצי בערך)
מוציאים אותן על נייר סופג וממשיכים כך לטגן את יתרת הכדורים. מצננים.
8. בעזרת שק זילוף עם צנתר ארוך, ממולא ריבה, מחדירים את הריבה לתוך הסופגנייה. מפדרים באבקת סוכר.

                                                         בתאבון, חג אורים שמח :-)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...