יום ראשון, 10 בנובמבר 2013

עוגת שיש קלה ואוורירית

עוגת שיש ספוגית וטעימה בטעמי שוקולד ותפוז. ניתן להמיר את טעם התפוז ללימון, לבחירתכם. כך או כך, היא נפלאה לצד כוס קפה. באחריות!


           

תבנית עגולה בקוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה, מקציפים:
6 חלבונים
1 כוס סוכר שמוסיפים בהדרגה.
2. בינתיים ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר משובח.
3.. כשהקצף יציב מוסיפים בזה הסדר תוך כדי ערבוב מהיר:
גרידת תפוז מתפוז אחד ( או מלימון, לבחירתכם)
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
6 חלמונים, בהדרגה
4. מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה מאוד ומוסיפים:
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה. לערבב קצרות עד להיטמעות הקמח.
5. לוקחים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים לו כף קקאו ואת השוקולד המריר המומס בתנועות קיפול.
יוצקים לתבנית את התערובת הבהירה בתחילה ולאחר מכן את הכהה. בעזרת סכין או שיפוד עץ "משיישים" בעדינות ומערבבים קלות את שתי התערובות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש ונקי. יש להימנע מאפיית יתר שתייבש את העוגה לכן לבדוק כבר אחרי 30 דקות. מעטרים את העוגה כרצונכם, אני המסתי כ-50 גרם שוקולד מריר אותו יצקתי בחופשיות על העוגה ופיזרתי מעט קוקוס ושבבי שוקולד צ'יפס. אפשר גם לפדר באבקת סוכר בלבד. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...