יום שני, 4 בנובמבר 2013

עוגת שוקולד נהדרת ללא חמאה/שמן

העוגה הזו פשוטה וטעימה ואין בה שמן או חמאה. מה שכן, יש בה 200 גרם שוקולד ושמנת מתוקה כך שקשה לקרוא לה דיאטטית אלא מופחתת שומן, שזה גם מנחם מעט :-) מרקמה כשל עוגת פאדג׳ דחוסה והיא התחסלה אצלינו מהר מאוד :-) 
(ראו הערה בסוף המתכון כיצד להפוך אותה לעוגת שוקולד נהדרת לילדים)

       


תבנית עגולה מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערה גדולה לערבב בזה הסדר:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקו
50 גרם שוקולד מריר מומס (להמס במיקרו בפולסים של 20 שניות כל פעם עד שנמס)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס קמח תופח
3. לצקת לתבנית משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפיה ולאפות כ-30 דקות כשהיא מכוסה בנייר כסף. לצנן ולהפוך על מנת שמשטח העוגה יהיה ישר ומוכן לציפוי.
4. ציפוי גנאש: בקערה המתאימה למיקרוגל להמס 150 גרם שוקולד מריר משובח עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה שנותרה. לערבב היטב ולצקת על העוגה.
5. לשמור במקרר.

הערות:
על מנת להפוך את העוגה הזו לעוגת יום הולדת נהדרת לילדים הוסיפו למתכון כוס שמן והעלו את משך האפייה ל-40 דקות ללא כיסוי של נייר הכסף. מרקמה ישתנה לרך ולח בדיוק כמו שילדים אוהבים :-)

6 תגובות:

  1. אני הכנתי את העוגה הזאת פעם ראשונה היום אני בת 13 ואני כדיין אופה אותה לבד וכל פעם מתלהבת מחדש תודה אל מתכון מנצח

    השבמחק
  2. הכנתי אותה בפעם ראשונה בגיל 12

    השבמחק
    תשובות
    1. איזו מקסימה, מאי! אני שמחה שאת אוהבת. את מכינה את גרסת הילדים?

      מחק
  3. אני מכינה עכשיו מקווה שיצא טוב...:-)

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...