יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית

קשה לקרוא לזה מתכון. באמת שואלת, האם יש מישהו שלא יודע להכין עוגת ביסקוויטים? לטובת אלו שלא, להלן המתכון לנוסטלגיה במיטבה.
היכונו למלאכת היישור, מבטיחה לכם שלא תפסיקו! :-)

    

תבנית פיירקס מלבנית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר יש להקציף:
2 מיכלים שמנת מתוקה קרה מאוד
1/2 1 כוסות חלב
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
להתחיל את ההקצפה במהירות בינונית למשך 2 דקות ולאחר מכן להגביר את המהירות למירבית למשך 2 דקות נוספות עד שנוצרים פסים יפים מהמקצף והקרם ״מחזיק את עצמו״. לא להקציף יותר מידי, אנו לא רוצים קצפת קשה ומיובשת אלא נעימה וקרמית שכן היא מתייצבת ומתקשה עוד במקרר. 
2. לתוך קערית בינונית יש לשפוך 1/4 כוס חלב ולמהול בתוכו 1 כפית תמצית וניל ולערבב.
3. הרכבת העוגה: לטבול קצרות ביסקוויטים (250 גרם, שרוול אחד) בחלב המהול ולסדר יפה בתבנית. לשפוך מעל שליש מכמות הקרם ולשטח בעדינות עם פלטה. לסדר יפה שכבה נוספת של ביסקווטים טבולים בחלב ומעליהם שליש נוסף של קרם. כעת לסדר שכבה אחרונה של ביסקוויטים, טבולים אף הם בחלב  ולבסוף את יתרת הקרם. לשטח יפה ולפזר למעלה שבבי שוקולד. (עם קולפן ירקות הכי קל להכין שבבי שוקולד.) 
4. לכסות ולקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...