יום ראשון, 8 בספטמבר 2013

עוגת תפוחים עם פירורים


קיבלתי את המתכון הזה מחברה טובה לפני שנים ומאז הוא מככב אצלי במטבח. האמת? עוגה ממכרת!

            

תבנית מרובעת 20*20
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. לחמם תנור ל -180 מעלות.
2. עבור תחתית העוגה יש ללוש בקערה:
3/4 כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת. 
לערבב את כל הרכיבים לכדי בצק ולשטח בתבנית. לאפות כ-15 דקות עד להזהבה. לצנן. כשהתחתית נעימה למגע למרוח מעליה 2 כפות ריבה. (איזה שאוהבים..)
3. לקלוף ולחתוך לקוביות 7-8 תפוחים גרני סמית. 
4. לחמם בסיר עד להמסה:
1/2 כוס סוכר
3 שקיקים סוכר וניל
1/3 כוס מים
20 גרם חמאה
כשנמס להוסיף את התפוחים ולבשל 15-20 דקות עד לריכוך.
בקערית קטנה לערבב 3 כפות קורנפלור ו-3 כפות מים. להוסיף לסיר, לערבב כדקה עד שכל הנוזלים בסיר נעלמים. 
5. להכנת הפירורים, שטרויזל, נערבב בקערה:
1 כוס קמח, 1/4 כוס סוכר, 100 גרם חמאה מומסת. לפירורים.
ההרכבה: לצקת את התפוחים מעל התחתית האפויה ומעליהם לפזר את בצק הפירורים. לאפות כ-35 דקות עד להזהבת הפירורים. לשמור במקרר.

       

              פשוט, טעים וטוב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...