יום שישי, 20 בספטמבר 2013

עוגת תפוזים גבוהה ומשגעת

ריח הסתיו באוויר והלילות המעט קרירים יצרו אצלי חשק עז לעוגת תפוזים. אחת כזו רכה ומפנקת, גבוהה וטעימה טעימה.
היא גם פרווה ומאוד מתאימה לעוגה וקפה שאחרי ארוחת החג. אז הנה היא, עוגת תפוזים גבוהה ורכה:

     

תבנית קפיצית קוטר 28
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר עם וו הקצפה להקציף לקצף יציב:
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר. להעביר לקערה.
2. באותה קערה בה הקצפנו את החלבונים (אין צורך לנקותה) נקציף:
6 חלמונים
1 כוס סוכר, לקרם בהיר. להוסיף:
גרידה מ-2 תפוזים גדולים
3 כפות שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח תופח. לערבב היטב לקרם תפוח ללא גושים.
3. לקפל את קציפת החלבונים עם הקרם בעדינות עד לאיחוד החומרים.
4. לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש. לקרר ולפדר באבקת סוכר.

העוגה משתבחת מאוד יום ואף יומיים לאחר הכנתה. חג שמח ומועדים לשמחה :-)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...