יום שלישי, 3 בספטמבר 2013

עוגת דבש מתובלת ועשירה

עוגת דבש נהדרת ורכה, מלאה בטעמים נפלאים. יש בה המון מרכיבים ואם רוצים ניתן לוותר על כמה מהם, כדוגמת הציפורן, אול ספייס, וויסקי. אני ממליצה לא לוותר. הם המעניקים לה את הטעם המיוחד. בהזדמנות זו מאחלת לכם שנה טובה מתוקה ושקטה, שנת בריאות ושלווה. 


         

תבנית קוגלהוף + אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר לערבב עם וו גיטרה:
3.5 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפיות קינמון, 1/2 כפית ציפורן טחונה
1/2 כפית אולספייס.
2. ליצור בור במרכז ולהוסיף לתוכו:
1 כוס שמן
1 כוס דבש
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן+ 1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תה חזק ופושר (לא ממותק)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס וויסקי (לא חובה)
3. לערבל במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים. לצקת לתבנית משומנת ולפזר מעל 1/2 כוס שקדים פרוסים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ45-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 

הארות וטיפים
* אם משתמשים בתבנית קוגלהוף מכניסים את השקדים הפרוסים לתחתית התבנית ומעל את הבלילה. כשהעוגה צוננת לחלוטין הופכים אותה. 
* ניתן לזגג את העוגה בדבש מהול עם מעט מים רותחים ולהבריש מעל. לפזר שקדים פרוסים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...