יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

לחמניות קינמון וצימוקים



אין, אבל אין על ריח של לחמניות חמות שנאפות בבית. ועוד עם קינמון! בכלל, בצק שמרים הוא אחד הבצקים הנהדרים והמתגמלים שיש. לחמניות אלה אינן מתוקות והכי הכי טעים לאכול אותן לארוחת בוקר עם חמאה ודבש!  הכנתן קלה מאוד. הכמות היא לכ-15 לחמניות בינוניות בגודלן. ניתן להכפיל כמויות כמובן.


                 
    
 החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בסיר קטן מחממים וממסים בעדינות:
270 מ"ל מים 
25 גרם חמאה להסיר מהאש ולצנן מעט.
2. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים את החומרים היבשים:
1/2 3 כוסות קמח שמרים של אוסם (או קמח רגיל בתוספת 1.5 כפיות שמרים יבשים)       
1/2 2 כפיות סוכר
2 כפיות קינמון
3/4 כפית מלח
70 גרם צימוקים
3. יוצרים גומה במרכז הקערה ושופכים לתוכה את תערובת המים והחמאה. מפעילים את המיקסר ללישה של 10 דקות לפחות עד שהבצק נפרד מהדפנות והוא חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כ- 45 דקות במקום חמים. הבצק אמור להכפיל את ניפחו.
4. מקמחים משטח עבודה עם מעט קמח ומניחים עליו את הבצק. לשים אותו קלות להוצאת האוויר ויוצרים ממנו כיכר. מחלקים את הכיכר ל - 15 כדורים. מגלגלים כל כדור לצורת נקניק ויוצרים צורת קשר.
מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שוב כ-25 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 220 מעלות.
5. מברישים את בצק הלחמניות  בביצה טרופה ומכניסים לתנור לאפייה של 10-12 דקות עד לגוון זהוב.
כדי לדעת מתי הלחמניות מוכנות הופכים אחת מהן ומקישים בתחתיתה. היא אמורה להישמע חלולה.

                                                          
               



                  מצוינות לארוחת הבוקר של ראש השנה מרוחות בנדיבות בדבש וחמאה :-)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...