יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

פאי גבינה מפנק

אני חושבת שפאי גבינה הוא אחד הטארטים שאני הכי אוהבת. עדין, טעמיו מושלמים ואין מפנק ממנו :-)


                         

תבנית פאי מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

בצק פריך:
1. בקערה לנפות:
 1.5 כוסות קמח
 1/4 כוס א. סוכר
 להוסיף 100 גרם קוביות קרות של חמאה ולמעוך אל תוך הקמח עד שמתקבל בצק פירורי.
להוסיף: 1 חלמון שטרפנו קודם עם 2 כפיות מים קרים אל הבצק. ללוש היטב לבצק יציב. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה. 
2. לקמח משטח עבודה ולרדד לעיגול מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
בעזרת המערוך להניח את הבצק בתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל-10 דקות.
3. לחמם תנור ל-200 מעלות עם תבנית תנור בפנים. לדקור את בסיס הבצק במזלג. לקמט היטב נייר אפייה וללחוץ אותו בעדינות לתוך התבנית עם הבצק. להכניס שעועית יבשה לתבנית ולפזר על הנייר. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת: אפייה של בצק ללא מילוי. 
4. להכניס את הטארט לאפייה על גבי תבנית התנור החמה ולאפות 8 דקות. להוציא את נייר האפייה עם השעועית ולהמשיך לאפות במשך 5-7 דקות נוספות עד לגוון זהוב ויפה.

מלית הגבינה:
1. בקערית קטנה לשים:
 14 גרם ג'לטין
4 כפות מים/חלב, להשאיר לייצוב.
 בינתיים להכניס לקערת ערבוב גדולה:
 250 גרם גבינה לבנה/שמנת (אני השתמשתי בגבינה לבנה 5 אחוז)
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל. לערבב הכל.
2. להמס את הג'לטין במיקרו כ-15 שניות עד שהוא הופך לנוזלי אך לא רותח. לסנן אותו אל תוך תערובת הגבינה ולערבב.
3. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה להקציף 1 שמנת מתוקה ולקפל לתערובת הגבינה. לצקת אל תחתית הפאי האפויה. לקרר לילה או לפחות 4 שעות.
4. לקישוט אפשר להקציף 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר ולעטר עם שקית זילוף או פשוט למרוח מעל העוגה. לפזר מעל ברס אגוזי לוז. (לא חובה)

            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...