יום חמישי, 1 באוגוסט 2013

פאי פקאן משגע

פאי פקאן, אחד האהובים עלי אם לא האהוב ביותר..  בצק הפריך שבמתכון מתאים לכל סוגי הפאי המתוקים והוא מצריך אפייה עיוורת שהיא אפיית הבצק ללא המילוי. שווה כל ביס :)


                                          

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. להכנת בצק פריך יש לנפות לקערה: 
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס א. סוכר.
להוסיף : 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ולמעוך אל תוך הקמח עד שמתקבל בצק פירורי.  
לטרוף יחדיו: 1 חלמון ו-2 כפיות מים קרים  ולהוסיף לבצק. ללוש היטב לבצק יציב. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה. 
2. לקמח משטח עבודה ולרדד לעיגול קצת גדול יותר מקוטר התבנית. בעזרת המערוך להניח את הבצק בתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל-10 דקות.
3. לחמם תנור ל-200 מעלות עם תבנית תנור בפנים. לדקור את בסיס הבצק במזלג. לקמט היטב נייר אפייה וללחוץ אותו בעדינות לתוך התבנית עם הבצק. להכניס שעועית יבשה ולפזר על הנייר. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת. 
4. להכניס את תבנית הטארט לאפייה על גבי תבנית התנור החמה ולאפות 8 דקות. להוציא את נייר האפייה עם השעועית ולהמשיך לאפות במשך 5 דקות נוספות עד לגוון זהוב בהיר. לצנן.

מלית הפקאן:
להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות.
1.לסדר בתבנית הטארט האפויה כ-250 גרם פקאן בצורה יפה ומסודרת. 
2.לערבב בקערה עם פייה: ( אני משתמשת בכלי מדידת הנוזלים)
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סירופ תירס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל. 
3. לצקת בעדינות את התערובת על הפקאנים ולהחזיר את הטארט על תבנית התנור לאפייה של 30-35 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב כהה והמלית יציבה למגע.
*ניסיתי לא מעט מליות ואני מוצאת שהמלית הזו של דנית סלומון הכי מוצלחת.
   

                      



4 תגובות:

  1. תודה. נראה נהדר וטעים.
    דנית

    השבמחק
  2. אני רוצה להכין את הפאי הזה.. אני מתארחת בשבת חייבת להכין משהו טעים.. מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שפרה, אם המתכון כאן הוא בהחלט מומלץ :-)
      מאוד אוהבת אותו. חשוב לעבוד עם בצק קר לאורך כל הדרך ולא לאפות יתר על המידה.

      מחק
  3. חח כן ברור אין על המתכונים שלך ! תודה רבה

    השבמחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...