יום חמישי, 20 ביוני 2013

עוגת שוקולד תפוז משגעת

מבחינתי אין כמו שילוב של שוקולד ותפוז. משהו בטעם הזה, עבורי, ממכר וטעים מאין כמותו.
העוגה הזו טובה, עסיסית, וטעם התפוז בה מורגש הודות לאופן ההכנה שיפורט במתכון. 
אז, אם אתם כמוני, מחובבי הז׳אנר הזה, העוגה הזו בשבילכם!

              



תבנית בקוטר 24-26
החומרים מודגשים בגוף המתכון. 


1. מתחילים בחליטת תפוז. נועצים חורים בתפוז נקי ושלם בעזרת מזלג ומניחים בסיר קטן. יוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. מרתיחים 20 דקות עד שמתרכך. 
2. בינתיים יש להמס 100 גרם שוקולד מריר במיקרוגל. כל פעם 20 שניות, עד שיימס. לשים בצד. 
3. בקערה נפרדת יש לערבב: 3 ביצים 
                                         280 גרם סוכר חום (כוס וחצי פחות כפית) ולערבב.
                             להוסיף: 1 כוס שמן ולערבב היטב. 
4. לקערה אחרת יש לנפות:  250 גרם קמח (2 כוסות מינוס שתי כפות)
                                        1.5 כפיות א. אפייה
                                        25 גרם אבקת קקאו (2.5 כפות) לערבב. 
5. נחזור לתפוז החלוט. יש להכניסו איך שהוא, שלם, למעבד מזון ולטחון אותו לכדי עיסה חלקה. כך זוכים בארומת הקליפה ובבשר הפרי.
6. כעת משלבים את כל המרכיבים: את השוקולד המומס יש לצקת לתערובת השמן והביצים ולערבב היטב. להוסיף את מחית התפוז וכפית תמצית תפוז (אופציה) ולערבב. לקפל פנימה את תוכן קערת הקמח והקקאו רק עד שילוב החומרים. להימנע מעירבוב ממושך. 
7. לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות. 
8. ציפוי גנאש: לצקת 225 מ״ל שמנת מתוקה חמה מאוד על 200 גרם שוקולד מריר ולערבב עד המסה. לטעם משובח ולברק עשיר ניתן להוסיף 50 גרם חמאה ולהמס יחדיו. לצקת על העוגה ולקשט בתפוז מסוכר קצוץ. 

- העוגה במיטבה יום לאחר האפייה.

 בכלל לא מסובך, והטעם? גן עדן לאוהבי השילוב!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...