יום חמישי, 20 ביוני 2013

עוגיות מלוחות ממכרות

עוגיות פריכות, נימוחות וסופר טעימות.  והן גם ממכרות. מאוד.
קיבלתי את המתכון מחברתי המקסימה, דניאלה, שקיבלה אותו מאישה מבוגרת שמספרת שהמתכון עובר במשפחתה שנים. שווה כל התעסקות. מבטיחה.



                       

כמות ל-1/2 2 - 2 תבניות תנור. תלוי בגודל העוגייה.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המערבל עם וו הלישה (או ביד, עם קערה גדולה) יש ללוש:
200 גרם (חבילה) מזולה, מומסת
3/4 כוס חד פעמי שמן
1 כף מלח
1 כוס חד פעמי מים 
750 גרם קמח, כ-1/4 5 כוסות
1 שקית אבקת אפייה
2. ללוש היטב עד שהבצק מתגבש, חלק ונוח לעבודה. לתת לו מנוחה של כ-10 דקות.
3. להדליק תנור לחום של 200 מעלות ולרפד את תבניות התנור בנייר אפייה.
4. להכין 2 קעריות. אחת עם ביצה טרופה היטב והשנייה עם שומשום בנדיבות.
5. לגלגל לצורת העוגייה ולטבול בביצה ואחר כך בשומשום. על מנת להקל על תהליך העבודה אני קודם כל מכינה כמות של עוגיות שימלאו לי לפחות את התבנית הראשונה ורק אחר כך טובלת אותן בזו אחר זו בביצה ובשומשום ומכניסה לתנור לאפייה. בינתיים מכינה את התבנית השנייה.
6. לאפות כל תבנית בנפרד עד שהן מזהיבות יפה.
7. הסוד לפריכות יוצאת דופן ומדהימה: בתום אפיית העוגיות להחזירן לתנור החם למשך 40 דקות לייבוש ופריכות. לשמור בקופסת מתכת. 


          קצת ריפוי בעיסוק כל הקטע הזה של הכנת צורת העוגייה, אך משתלם גם משתלם.



3 תגובות:

  1. אחת העוגיות המלוחות האהובות עליי, נראה מעולה, לא הבנתי את הקטע האחרון, בתום האפייה להחזיר לתנור ל40 דקות, בסיום אפיית כל העוגיות מכבים תנור ומחזירים עוגיות בפנים ? ואם אני מכינה חצי כמות ותצא תבנית אחת, כשהן יזהיבו אני מכבה תנור ומשאירה בפנים עוד 40 דקות, אין סכנה שישחימו יותר מדי ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק. בתום האפייה מכבים את התנור ומחזירים את מגש העוגיות פנימה. התנור צריך להיות סגור, אין חשש להשחמת יתר :-) בהצלחה ובתאבון.

      מחק
  2. מתכון מוכר וטוב מבית סבתי ... וככה הולכת העבודה
    חלקי את הבצק ל-3 עשי נקניק מכל חלק , כל נקניק לחתוך לפרוסות , כל פרוסה לגלגל לנקניק קטן ולחבר בקצוות
    אצלינו לא מורחים ביצה רק שומשום ולא הרבה - טעיםםםםםםם

    השבמחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...