יום ראשון, 19 במאי 2013

עוגת מיסיסיפי - עוגת שוקולד עשירה

העוגה נקראת גם עוגת בוץ או עוגת מיסיסיפי והיא טעימה כל כך שבאמת חבל להכביר במילים אלא פשוט לגשת ולהכינה.
אני מכינה אותה דיי הרבה וזו העוגה שתמיד מבקשים ממני להביא. בהשראת דנית סלומון עם שינויים שלי.




תבנית בקוטר 28
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות.
2. מערבבים היטב בסיר עד להמסה: 
250 גרם חמאה 
250 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות אבקת קפה נמס
3/4 כוס מים רותחים
בוחשים מעל להבה נמוכה עד להמסה מלאה.
3. לקערה נפרדת מנפים:
3/4 1 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
1/2 כוס אבקת קקאו
מוסיפים לקערה 3/4 1 כוסות סוכר
4. בקערה נוספת מערבבים:
4 ביצים שלמות
2 כפות שמן
1 כפית חומץ
1/2 כוס חלב
מערבבים היטב ויוצקים על תערובת הקמח. בעזרת מטרף ידני מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד. מערבבים קצרות רק עד לאיחוד החומרים.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 50-60 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 
6. מצפים את העוגה, כשהיא צוננת, עם קרם שוקולד. בקערה המתאימה למיקרוגל ממסים:
75 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
ממסים בפולסים של 30 שניות כל פעם ומערבבים היטב עד להומוגניות. יוצקים את הקרם על העוגה מלמעלה בזרזיפים בעזרת כפית ליצירת דוגמא או שמצפים את כולה באחידות. ניתן לעטר כקישוט ברס אגוזי לוז, קליק שוקולד וכו׳..



אותה עוגה, חצויה בתוספת מוס שוקולד בפנים ועיטורים של קליק שוקולד.


     עוגה עתירת שוקולד לאירועים מתוקים.


תגובה 1:

  1. יתכן שאי בעוגה הזו סוכר?

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...