יום חמישי, 29 בנובמבר 2012

עוגת שוקולד ודבש עם אגוזי לוז ושבבי קליפות תפוז

אני לא חושבת שהייתה עוד איזושהי  עוגה כמו זו שפשוט לא יכולתי להפסיק לאכול ממנה. וגם כשכבר נרגעתי והשבעתי את תאבוני, היא עוד נשארה במחשבותיי. כן, היא עד כדי כך מיוחדת וטעימה וכן, היא שווה את כל ההתעסקות. 
יש בה מכל וכל: שוקולד, דבש, אגוזי לוז, ריבת חלב, שבבי קליפות תפוז.. איך לא תצא עוגה מדהימה?


2 תבניות אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. בקערה מעל סיר ובו מעט מים רותחים (באן מארי) ממיסים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מקציפים היטב:
4 חלמונים
1/4 כוס דבש
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים: 
תערובת השוקולד והחמאה המומסים
1/2 כוס פחות 1 כף קמח (60 גרם)
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים
2 כפות שבבי קליפות תפוז מסוכרות ומקומחות קלות
4. מעבדים את כל המרכיבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
מעבירים את התערובת לקערה אחרת ושוטפים היטב את הקערה על מנת שנקציף בה את החלבונים.
5. בקערה הנקייה מקציפים כדקה במהירות בינונית:
4 חלבונים
מגבירים מהירות ומוסיפים  2 כפות סוכר. מקציפים לקצף יציב.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת העוגה. יוצקים לתבניות ואופים כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגות ומחלצים מהתבנית.
6. מורחים על אחת העוגות שכבה דקה של ריבת חלב. מניחים עליה את העוגה השנייה ומורחים גם עליה שכבה דקה של ריבת חלב. מפזרים אגוזים קצוצים למעלה. 
                        
לוז
אגוזי לוז
                                                   
                                                      מקווה שתיהנו כמוני :)





2 comments:

  1. חייב לציין שאף פעם לא חשבתי להניח עוגה על עוגה. בהחלט מראה מרשים.
    אני מאמין שאכין את העוגה לראש השנה הקרוב. שוקולד, תפוזים ודבש- שילוב מנצח.
    אהבתי מאוד את הבלוג.
    שנה טובה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף, תודה רבה! נראה לי שגם אני אכין אותה לחג :-)
      שנה טובה.

      מחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...