יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

עוגת גבינה ואוריאו מושחתת ועשירה בציפוי גנאש שוקולד

קיבלתי את המתכון המעולה הזה, מזמן, מידיד טוב שלי המנהל חנות ספרים גדולה. בזמן שעלעל בספר מתכונים חדש שהגיע לחנות, צדה את עינו העוגה הזו. מיד צילם את המתכון ושלח לי. המתכון של קרין גורן  ומה אומר? פשוט להתעלף!



תבנית בקוטר 24. רצוי בעלת תחתית זכוכית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. להכנת בסיס העוגה טוחנים לפירורים במעבד מזון: 
200 גרם עוגיות אוריאו שלמות
50 גרם חמאה מומסת. משטחים בתבנית ומקפיאים.
2. מחממים תנור לחום של 120 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
3. להכנת המלית ממסים בקערה המתאימה למיקרוגל: 
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
150 גרם שוקולד לבן. מצננים.
4. טורפים בקערה גדולה:
750 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר 
1/2 כוס סוכר 
מניחים בצד ל-5 דקות על מנת שהסוכר יימס בתערובת הגבינה.
יוצקים את מסת השוקולד הלבן לקערת הגבינה ומערבלים.
5. מוסיפים 4 ביצים שלמות ומערבבים.
6. שוברים פנימה 150 גרם (כוס) עוגיות ומקפלים היטב.
7. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית הקפואה ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ורוטטת.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
8. מכינים את ציפוי גנאש השוקולד. בקערה המתאימה למיקרוגל מחממים:
 1/2 מיכל שמנת מתוקה
 100 גרם שוקולד מריר בפולסים קצרים עד להמסה והומוגניות.
יוצקים את הגנאש על העוגה ומצננים במקרר למינימום לילה להתייצבות.  


                
                   עוגה טעימה ומאוד עשירה. פרוסה אחת ממנה תספיק בהחלט :)  

15 תגובות:

  1. נראה עוגה טעימה ביותר אוהב מאוד אוריאו אגב המתכון של קארין גורן :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אדיר ותודה על המחמאה. טוב לדעת שהמתכון שייך לקרין גורן :) יפה מצידך שביקרת בבלוג. ליל מנוחה ;)

      מחק
  2. אהבתי את המתכון שרשמת.שאלה לי אליך: איזה סוג עוגיות לערבב עם הגבינה?רוצה להכין לשבועות.תודה רבה.

    השבמחק
  3. תודה רבה, עוגיות אוראו כמובן :-)

    השבמחק
  4. שאלה לי:
    הכנתי את העוגה אתמול, משום מה המלית בצבע צהבהב ולא לבן כמו בעוגות גבינה (אולי בגלל השוקולד לבן או הביצים) ככה זה אמור להיות??

    השבמחק
    תשובות
    1. זה בסדר גמור. גם אצלי יצאה צהבהבה והסיבה אכן מהביצים.

      מחק
  5. תודה על צפירת ההרגעה... ;)
    נראית עוגה מושחתת.. בדיוק לשבועות.

    השבמחק
  6. בתחתית העוגה יש 200 גרם עוגיות אוראו ובמלית עוד 150 גרם עוגיות אוראו. זאת אומרת סה"כ 350 גרם עוגיות אוראו בעוגה. הבנתי נכון?

    השבמחק
  7. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
    תשובות
    1. עד שכל השאר מוכן. מספיק לה גם 10 דקות :)

      מחק
  8. עוגה מעולה והתשובות לשאלות טובות
    ועזרו תודה

    השבמחק
  9. את העוגיות בתוך הבלילה. איך מרוסק? חתיכות?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, לשבור לחתיכות קטנטנות בעזרת מערוך.

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...