יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

עוגיות מדהימות בניחוח קינמון

עוגיות אלה כל כך טעימות שאפשר לאכול מהן ללא הפסקה. הן קלות להכנה וכיף גדול להכינן עם הילדים.
המתכון שייך לאימי היקרה שתחיה והוא מובא כאן איך שהוא, כולל השימוש בכוסות חד פעמיות :)




כמות  50-60 עוגיות

1. בקערה גדולה יש לערבב : 150 גרם חמאה רכה
                                          3 כוסות חד פעמי  קמח
                                          1 כוס חד פעמי אבקת שקדים טחונים
                                          1 כוס חד פעמי סוכר
                                          מיץ מתפוז אחד
                                          1 כפית א. אפייה
                                          2 שקיות סוכר וניל
                                          1 כפית קינמון
                                          1 ביצה  
2. ללוש את כל החומרים יחדיו. אם נראה שחסר קמח להוסיף מעט עד שהבצק נוח לעיבוד ולישה.
3. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
4. לקרוץ צורות ולהניח בתבנית תנור המרופדת בנייר אפייה. לפזר עליהן סוכר (רגיל) ליצירת עוגיות קראנצ'יות.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות 15- 20 דקות עד להזהבה. 


הארות וטיפים:


  • ליצירת עוגיות בטעם קוקוס משגע ניתן להמיר את אבקת השקדים באותה כמות של קוקוס.
  • מי שחפץ בטעם תפוזי יוסיף לתערובת גרידת תפוז מ- 1 תפוז.
  • ניתן להוסיף שבבי שוקולד צ'יפס לעוגיות מתוקות יותר.
                              
                            עוגיות בקלי קלות ובטעם מעודן וטעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...