יום חמישי, 9 באוגוסט 2012

עוגת שכבות טורט יפהפייה

העוגה היפהפייה הזו אולי נראית מורכבת להכנה אך היא ממש לא. עוגה רבת רושם, טעימה וקלה.



תבנית קוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. להכנת עוגת הטורט השתמשתי ברינג עגול בו אפיתי 3 פעמים שליש מהבלילה כל פעם.
כך שמרתי על גודל אחיד של השכבות ועל מראה אסתטי. זמן האפייה הוא קצר כך שכל הסיפור לוקח כ30-40 דקות לשלושת השכבות. 
להכנת בלילת הטורט מקציפים במיקסר : 
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר לקצף יציב.
מנמיכים מהירות ומוסיפים:
5 חלמונים
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
קורט מלח 
מערבלים קצרות עד למיזוג החומרים.
3. מחלקים את הבלילה ל- 3. יוצקים שליש אחד לתוך הרינג (קוטר 26) ואופים כ- 10-12 דקות עד שהטורט מוכן ובמגע אצבע איתו הוא יבש וקפיצי למגע.
אופים כך כל שליש בנפרד ומצננים.
4. מכינים קרם גבינה. מקציפים:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל 
5. בקערה נפרדת טורפים במטרף ידני:
גבינה לבנה 250 גרם
1 סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה לקצפת עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
6. הרכבת העוגה:
מכניסים לתבנית בקוטר 26 טורט אחד כבסיס ויוצקים מעליו נוזל של שימורי אננס (קופסה גדולה) 
מורחים 1/3 מקרם הגבינה על הבסיס ומעטרים בקוביות אננס. מניחים את הטורט השני ומהדקים קלות. מרטיבים בנוזל השימורים, מורחים 1/3 נוסף מקרם הגבינה ומעטרים בקוביות אננס. מניחים את הטורט האחרון בתנועות הידוק ומרטיבים בנוזלי השימורים. מורחים יפה את קרם הגבינה הנותר עם פלטה ישרה למראה נקי ויפה. מעטרים כרצונכם.

הארות וטיפים

  - ניתן לאפות כמובן את העוגה כיחידה אחת ולפרוס ל-3 לרוחבה. לא הכי קל אך אפשרי. וכדי לעשות זאת ניתן להיעזר בחוט דנטלי או חוט אפייה מיוחד לכך. או בסכין למיומנים יותר.
  - ניתן לוותר על האננס ולהסתפק רק בקרם. אם כך, יש להכין סירופ להרטבת העוגה. (להרתיח כוס מים+ כוס סוכר)
  - תותים בעונתם ישתלבו נהדר עם העוגה הזו. אם מוותרים על האננס לא כדאי לוותר על התותים.
  - לקשט כרצונכם. אני קישטתי עם גבעות קצפת ודובדבנים..


                                             ביס, מישהו?  :)

19 תגובות:

  1. העוגה נראית ממש טוב והבלוג שלך נהדר! בהצלחה!!

    השבמחק
  2. קודם כל תודה!
    אני חייבת לציין שקל להכין את העוגה והיא פשוט טעימה!!
    לדעתי צריך להוסיף קצת יותר קרם

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על המשוב הנפלא. שמחה שמצאת את הכנתה קלה ואת טעמה ערב. לגבי הקרם, האם ציפית את העוגה גם מסביב? אם כן, הרי שבאמת אין מספיק קרם. הקרם מספיק בדיוק למילוי בין השכבות ולטופ העוגה. שבוע נפלא ותודה חלי. :)

      מחק
  3. היי,
    אני ממליצה לעשות קישור להדפסה על מנת להימנע מלהדפיס 5 דפים (בזבוז של נייר)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אבדוק מה אפשר לעשות.. תודה חלי על ההמלצה המתבקשת ;)

      מחק
  4. המתכון יצא נפלא !!

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה שהצליח, תודה רבה על הפידבק. המשך יום נפלא ;)

      מחק
  5. שלום
    האם אפשר במקום גבינה לבנה שמנת חמוצה?? ומה אפשר במקום אננס ו/או תותים? אפשר בלי פירות בכלל > כאילו ברור שאפשר אבל האם מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אפשר בהחלט לוותר על הגבינה (שמנת חמוצה לא תשתלב כאן) ובמקומה להקציף את השמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם וניל. כל פרי ישתלב כאן. אפשר גם בלי פירות כלל. מה שכן, לא לשכוח להרטיב את העוגות בנוזל כלשהו..

      מחק
  6. כן, אני רוצה ביס :) ולא רק ביס אלא פרוסה שלמה :)
    העוגה נראית יפהפיה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני המקסימה עם הבלוג הנהדר, המון תודה לך על תגובה נהדרת. הבלוג שלך משגע ומלא רעיונות מקסימים וטעימים. שאפו! יום נפלא :-)

      מחק
  7. האם ניתן להרטיב את הטורט במיץ תפוזים? ואיזה תחליף ניתן לעשות במקום גבינה שיהיה פרווה?

    השבמחק
  8. היי, אפשר להרטיב מעט את העוגה במיץ תפוזים אך יש לקחת בחשבון שטעם התפוזים יורגש. אפשר להכין סירופ סוכר במקום. (מרתחים כמות שווה של סוכר ומים) על מנת להכינה פרווה אפשר להשתמש בשמנת צמחית ולהקציפה עם אינסטנט פודינג בטעם וניל.

    השבמחק
  9. היי (: כתוב במתכון 1 סוכר וניל
    הכוונה היא לכפית אחת ? לשקית שלמה ?

    השבמחק
  10. ולגבי השמנת מתוקה הכוונה היא למיכל הקטן יותר או הגדול ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, הכוונה לשקית אחת של סוכר וניל ומיכל של 250 מ״ל.

      מחק
  11. היי, יש אפשרות לעשות את שכבות העוגה בטעם שוקולד? אם כן- כמה קקאו יש להוסיף?

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...