יום שלישי, 26 ביוני 2012

טארט פירות קיץ על קרם דיפלומט משגע!

הקיץ כבר כאן, ממיס אותנו בחומו המכביד.. תודה לאל על המזגן! 
בכלל, אני יותר טיפוס של חורף. יותר נכון הייתי אך מאז שהפכתי לאם אני נוטה יותר לכיוון הקיץ אך ורק בגלל יתרונותיו הברורים! לא עוד מחלות חורף! לא עוד מליון שכבות של בגדים! ים! נופש!
עכשיו, דמיינו לכם שחזרתם מבילוי בחוף הים ובמקרר ממתין לכם טארט מהמם שכזה!
עכשיו,הפסיקו לדמיין וגשו לעבודה :)



תבנית טארט קוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

בהכנת טארט זה מתחילים עם קרם הפטיסייר היות והוא זקוק לקירור של 2-3 שעות במקרר.

1. מהו קרם  דיפלומט?
קרם דיפלומט הוא למעשה קרם פטיסייר משולב עם קצפת רכה.זהו! נשמע קשה? כלל לא. אם תעקבו בקפדנות אחרי הכללים, גם אתם תוכלו להתענג על טארט בטעמי הפטיסרי של פריז...:)

1. להכנת קרם פטיסייר ניקח סיר בינוני ונביא לרתיחה: 1/2 2 כוסות חלב
                                                                            2/3 כוס סוכר
                                                                            1/4 כוס קורנפלור
                                                                            1/4 כפית מלח
                                                                            4 חלמונים 
לטרוף הכל בסיר על אש גבוהה ולערבב בלי הפסקה. כשזה מעלה את הבועות הראשונות  ורותח, מייד להוריד מן האש. לסנן דרך מסננת לקערה. להוסיף : 30 גרם חמאה וכפית ת. וניל.
2. לכסות את הבלילה עצמה בניילון נצמד. ( שהניילון ייגע בבלילה כך מבטיחים שלא ייוצר קרום) לקרר 2-3 שעות.  זהו למעשה הקרם פטיסייר.

2. הכנת הקלתית
קלתית זו מתאימה לכל סוגי הטארט והפאי המתוקים. היא כל כך מוצלחת ותמיד מנצחת!
1. לקערת מעבד המזון יש להכניס: 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
                                                 100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)  
                                                 1 חלמון ביצה
                                                 1 כף מים קרים
                                                 2 כוסות קמח + קורט מלח לעבד בפולסים קצרים עד שנוצר כדור בצק.
2. להוציא את הבצק מהמעבד מזון ולפחוס אותו עם היד מעט. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.
3. לחמם תנור ל- 180 מעלות. בינתיים לרדד את הבצק לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית. בזהירות ועם המערוך לגלגל את הבצק לתוך התבנית ולהצמיד היטב גם בדפנות. לזרוק שאריות ולדקור את הבצק עם מזלג.
4. להניח על הבצק נייר אלומניום ולשפוך לתוכו שעועית יבשה ע"מ ליצור משקולת לבצק שלא יתנפח. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת. לאפות עד להשחמה כ- 20 דקות. לצנן.


3. קרם דיפלומט
בקערת המיקסר יש להקציף:  1 שמנת מתוקה לקצפת רכה.
את קרם הפטיסייר להוציא מהמקרר ולערבבו בתנועות נמרצות עם מטרפה ידנית. לקפל לתוכו את הקצפת הרכה. וזהו, זה למעשה קרם דיפלומט.

4. הרכבת הטארט
על קלתית הטארט לצקת את הקרם בנדיבות ולסדר מעליו מפירות העונה.

הארות וטיפים
  • על אף השלבים שאולי נראים לכם מסובכים, הם לא! האמינו לי. להקפיד על ההוראות וזהו, הטארט מאוד מתגמל ושווה את זה :)
  • להיזהר לא לאפות אפיית יתר את הקלתית, אחרת יהיה קשה לחתוך את הטארט וחבל על כל העבודה.
  • בהכנת קרם הפטיסייר יש להקפיד על ערבוב נמרץ! לא למצמץ אפילו. אני צוחקת, אך כמובן לשים את כל מעיינכם להכנתו. ברגע שמעלה בועות,  אחת אפילו, להסיר מהאש ולהמשיך.
  • לאלו מכם שדואגים מהחלמונים, הסירו דאגה מליבכם. הם מבושלים כראוי...

                                          בתאבון וספרו לי איך יצא, אוקיי?



                                               

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...